Abu Dhabi: Ditt 5-stjärniga lyxhotell GRAND MILLENNIUM AL WAHDA

Läge: Det 5-stjärniga lyxhotellet är centralt beläget i Abu Dhabi och har anslutning till eleganta Al Wahda Mall med 350 märkesbutiker.

Faciliteter: Lyxhotellet har olika restauranger och en lounge där du kan njuta av internationella och typiska lokala rätter samt olika snacks, kaffe, té, juice och läckra bakelser. På spaet kan du koppla av och bli bortskämd mot en avgift. Ytterligare höjdpunkter är takterrassen med pool och Al Wahda Health Club.

Logi: Alla rum är utrustade med en platt-tv, WiFi, minibar (mot avgift), kaffeoch tékokare, safebox och A/C. De rymliga badrummen har WC, separat badkar och dusch samt hårtork.

Dubai: Ditt 4-stjärniga drömhotell TIME GRAND PLAZA HOTEL

Läge: Det komfortabla 4-stjärniga hotellet ligger i närheten av många sevärdheter som t.ex. Burj Khalifa och Dubai Mall.

Faciliteter: Ett stort välkomstområde väntar dig med en ljus lobby där man gärna stannar ett tag. De rymliga rummen med kvalitétsinredning erbjuder högsta komfort. Du kan njuta av internationella och typiska lokala rätter i restaurangen eller det mysiga caféet. Om du vill koppla av, står ett spaområde och ett mycket välutrustat gym till ditt förfogande. Höjdpunkten är den uppvärmda poolen med poolbar på takterrassen.

Logi: De bekväma dubbelrummen är utrustade med badkar eller dusch, WC, hårtork, tofflor, badrockar, te- och kaffemaskin, telefon, WiFi (mot avgift), sat-TV, minibar (mot avgift), safe och klimatanläggning.

Ditt 5-stjärniga superlyxiga hotell FAIRMONT AJMAN eller BAHI AJMAN PALACE

Läge: Endast 30 minuter från den pulserande metropolen Dubai ligger lyxhotellet som verkligen är något utöver det vanliga direkt vid den strålande blå kusten på en förtrollande vit sandstrand.

Faciliteter: Din resort imponerar med modern arkitektur och erbjuder gästerna högsta elegans. Båda hotellen har ett utbud av förstklassiga restauranger och kulinariska läckerheter. I några av restaurangerna och loungerna kan man sitta under bar himmel med utsikt över Persiska viken. Vill man koppla av finns hotellets eget spa eller den långa fantastiska sandstranden. En träningslokal och en stor utomhuspool avrundar utbudet. Resorten erbjuder även många aktiviteter, som exempelvis olika vattensporter.

Logi: Alla rum på hotellet har en fantastisk utsikt mot havet eller staden och har modern, elegant interiör. Till faciliteterna hör platt-TV, minibar, safe och klimatanläggning. Alla badrum har lyxig design och har dusch plus separat badkar och hårtork.

Ditt 4-stjärniga förlängningshotell: AL HAMRA VILLAGE GOLF & BEACH RESORT

Läge: Al Hamra Village Golf & Beach Resort ligger på västkusten i Förenade Arabemiraten i Ras Al Khaimah. Den bekväma resorten har ett lugnt läge mellan Al Hamra Golf Course och den turkisblåa Persiska viken, bara 400 meter från den långa sandstranden.

Faciliteter: Den bekväma resorten ligger mitt i en fantastisk trädgård och har 219 rymliga rum som är fördelade på flera tvåvåningsbyggnader. Till hotellets hör en lobby med lounge, reception plus en stor utomhuspool.

Logi: De smakfullt inredda standardrummen har badkar eller dusch, WC, hårtork, klimatanläggning, internet (mot avgift), telefon, safe, sat-TV och minibar (mot avgift).

Rumsexempel


Dessutom ingår två utflykter bl.a. med palmön och hotell ATLANTIS !

Palmön och hotell ATLANTIS

I stadsdelen „Dubai Marina“ med de otaliga yachterna och skyskraporna upplever vi det lyxiga Dubai på nära håll. Därefter åker vi till den världsberömda palmön THE PALM med utsikt mot Dubais förtrollande skyline med det kända hotellet BURJ AL ARAB och världens högsta byggnad BURJ KHALIFA. Vi besöker bl.a. hotell ATLANTIS och där det är en upplevelse att gå förbi hajar i ett jätteakvarium. Som avslut på dagen hos en matthandlare får vi beundra de handknutna konstverkens mångfald, stil och färgprakt.

Kulturhuvudstaden Sharjah

Sharjah är den mest traditionella regionen i Förande Arabemiraten. På den här rundturen får du se mycket traditionellt kulturgods, den fascinerande historiska stadsdelen plus livliga Souks – inte utan anledning valdes Sharjah till islamisk kulturhuvudstad år 2014. Vi får därefter se exklusiv hantverkskonst i en smyckes- och lädermanufaktur. Självklart finns möjlighet att köpa en personlig semestersouvenir. Vi beger oss därefter till emiratet Ajman som förr levde på pärlfiske och fiskeri.


Allt detta erbjuder vårt utflyktspaket “upptäckare“

Abu Dhabi Tour

På den här varierade turen lär du känna Abu Dhabi, Förenade Arabemiratens huvudstad, bättre. Efter en enorm utveckling hör idag Abu Dhabi till världens rikaste städer. Vi ser bl.a. Heritage Village och Emirates Palace plus Sheikh Zayed-moskén, den största moskén i emiraten.

Dubai stadsrundtur

En fascinerande utflykt som visar dig det moderna och traditionella Dubai. En kort båttur över Dubai Creek tar oss till kryddmarknaden och till Gold Souk. Här upplever du metropolens ursprung. Vi fortsätter till “Madinat Jumeirah“, uppfört i samma stil som gamla arabiska palats och som genomkorsas av många kanaler. Andra stopp är Al Fahidi-fortet, där Dubai Museum (inkl. inträde) finns, Dubai Mall och världens högsta byggnad “Burj Khalifa“.

Båttur Abu Dhabi inkl. middag

Låt dagen gå mot sitt slut med ett alldeles speciellt kvällsarrangemang. Ombord på en traditionell “dhow“ njuter du av Abu Dhabis fantastiskt upplysta skyline. Under båtturen längs med kusten serveras också middagen ombord och du kan ta in alla nya intryck.

Båttur runt Yas Island

På en gemytlig båttur får du se “Yas Island“ från vattnet. Ön är framför allt känd för formel 1-banan “Yas Marina Circuit“ och temaparken Ferrari World. Vi fortsätter till ön “Saadiyat“. Öns naturliga sandkärna har hårdgjorts och utökats med schaktmassor. Här öppnar snart kulturinstitutioner som Guggenheim-museet och Louvre Abu Dhabi.

Tjänsterna som är inkluderade för dig

 • Flyg tur och retur Förenade Arabemiraten med Turkish Airlines
  (bästa europeiska flygbolaget 2011 – 2016)5
  inkl. hotelltransfer, flygskatt och säkerhetsavgifter
 • 2 övernattningar i dubbelrum i Abu Dhabi på det 5-stjärniga lyxhotellet (nationell kat.)
  GRAND MILLENNIUM AL WAHDA
  inkl. 2x riklig frukostbuffé
 • 2 övernattningar i dubbelrum i Dubai på det 4-stjärniga drömhotellet (nationell kat.)
  TIME GRAND PLAZA HOTEL
  inkl. 2x riklig frukostbuffé
 • 2 övernattningar i dubbelrum på det 5-stjärniga superlyxiga hotellet (nationell kat.)
  FAIRMONT AJMAN eller BAHI AJMAN PALACE inkl. riklig frukostbuffé
  – Hotellets faciliteter nyttjas kostnadsfritt:
  • generös utomhusdel med swimmingpool
  • hotellets privata sandstrand
  • komplett utrustad träningslokal
 • 2 fantastiska utflykter:
  – Dubais symboler – palmön THE PALM och hotell ATLANTIS
  – Kulturhuvudstaden Sharjah – i Orientens spår
 • Gästerna tas hela tiden väl omhand av våra
  vänliga engelsktalande reseledare på plats
 • 24 timmars läkarjour

5 Flyg med Turkish Airlines (Sky Trax World Airline Award 2011 – 2016 för bästa europeiska flygbolag) med byte i Istanbul tur och retur Förenade Arabemiraten


Dina extra tjänster

Utflyktspaketet “upptäckare“:

Paketet innehåller följande fyra utflykter: Abu Dhabi-tour, båttur Abu Dhabi inkl. middag, stadsrundtur Dubai inkl. inträde på Dubai Museum och båttur runt Yas Island: Du får allt det här för endast 1450,– SEK per person.

Förlängningsvecka:

Förläng din semester på fantastiska 4-stjärniga AL HAMRA VILLAGE GOLF & BEACH RESORT med en vecka för endast 5500,– SEK per person inklusive halvpension.

Information om landet Förenade Arabemiraten

Jämförelse av temperaturer UAE DUBAI – Stockholm

 jan.feb.marsaprilmajjunijuliaug.sep.okt.nov.dec.
UAE Dubai242527323638414037353126
Stockholm-2-14915202221181151

Abu Dhabi och Dubai

Sammansättning

Förenade Arabemiraten (UAE) består av sju emirat: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaywayn, Ras al-Khaimah, Fujairah.

Huvudstad

Abu Dhabi (ca. 1,2 milj. invånare).

Statsskick

Federation av sju självständiga emirat sedan 1971. Provisorisk författning från 1971, permanent sedan 1996. Högsta organ är Federala högsta rådet, som bildas av de sju emirerna och som bestämmer statschef. Nationalförsamlingen (Majlis al-Ittihad al-Watani) med 40 utsedda medlemmar har uteslutande rådgivande funktion. Politiska partier är ej tillåtna. Självständighet sedan 1971 (från Storbritannien).

Religion

Islam är statsreligion (85 procent sunniter, 15 procent shiiter). Bosatta utlänningar utövar sina religioner obehindrat (t.ex. kristendom, ej inhemska riktningar av islam, hinduism).

Språk

Officiellt språk är arabiska. Inom affärslivet och på hotellen talar och förstår man även engelska.

Klimat

Subtropiskt till tropiskt ökenklimat med mycket låg årsnederbörd (oftast på vintern); extremt hett och kvalmigt från maj till oktober (högsta dagstemperatur över 45°C); genomsnittlig temp. i januari 18°C, i augusti 34°C.

Elektricitet

220-250 volt växelström, 50 hertz. Normalt behöver man trepoliga kontakter för elanslutning. Adaptrar finns i alla elbutiker och alla större stormarknader.

Lokal tid

Centraleuropeisk tid (CET) +3 timmar. Vid europeisk sommartid är tidsskillnaden +2 timmar.

Telefonera

Förval för utlandssamtal från Sverige till UAE är 00971, från UAE till Sverige väljer man 0046 och tar bort nollan i riktnumret.

Land och människor

På grund av islam är alkoholkonsumtionen begränsad i UAE. Särskilt i emiratet Sharjah gäller ett strängt, generellt alkoholförbud. Här erbjuds inte alkohol på några hotell, däremot serveras alkohol i de övriga emiraten.
Under fastemånaden ramadan måste man räkna med begränsningar i vardagen (t.ex. stänger restauranger utanför hotellen på dagen, myndigheter har begränsade arbetstider) och med ökad känslighet för religiösa angelägenheter och när det gäller frågor om att respektera islamiska traditioner.
Det är förbjudet att äta, dricka, röka (även i fordon) offentligt från soluppgång till solnedgång även för icke-muslimer. Under den här tiden bör kvinnor helst ha diskret klädsel med långa ärmar och män låta bli att använda korta fritidskläder.
I UAE ger man normalt dricks. På samma sätt som i USA är det en del av inkomsten i serviceyrken. Dessutom symboliserar dricksen ett erkännande för servicen som har utförts. För hotellstäderskan kan man lämna ca. 1-2 € per natt. På restauranger eller för taxi är ca. 10 % av beloppet på notan brukligt.
I affärer ger man ingen dricks. På gruppresor är det lämpligt med ca. 2 € per dag och person för reseledaren, för busschaufförer 1-2 € per dag och person.
Men självklart bestämmer var och en själv om och hur mycket man ger i dricks.

Inresebestämmelser för svenska medborgare

Svenska medborgare behöver inget visum för inresa i UAE, dock behöver passet vara giltigt minst ytterligare sex månader efter det avsedda hemresedatumet. Vid framkomst i UAE utfärdas ett kostnadsfritt visum för 90 dagar. UAE:s ambassad i Stockholm utfärdar inga viseringar för närvarande. Svenska provisoriska pass godkänns inte för inresa. Barn måste ha eget pass. ID-kort och provisoriskt ID-kort godtas inte. Vi rekommenderar att medborgare från andra länder informerar sig om de gällande inresebestämmelserna hos UAE:s ambassad.

Observera: Innan du reser till Förenade Arabemiraten, kontrollera de visumbestämmelser som gäller för dig och se till att du har ett giltigt visum om detta krävs. Gällande inreseinformation ger ambassaden för Förenade Arabemiraten i Stockholm. Du ansvarar själv för att ansöka om och uppvisa visum som ev. krävs.
TSS ansvarar inte på något sätt om du underlåter att göra detta. Vänligen observera att inresan i UAE beror på tillståndet från immigrationsmyndigheten.

Reseledning

Era reseledare är mycket välutbildade och kommer att informera utförligt om landet, människorna, historian, kultur etc. och bistå med råd och tips i alla organisatoriska angelägenheter. De kommer att hjälpa till med rumstilldelningen och ser fram emot att få hälsa er välkomna med en välkomstdryck på den inledande informationen. Där får du reda på allt som är värt att veta och nyttig information för genomförandet av hela resan. Det finns anledning att glädja sig: Vi har satt samman ett omväxlande program med otaliga höjdpunkter, som ger dig möjlighet att uppleva UAE:s kultur och landskap och få reda på mycket om landet och människorna. Din resa inkluderar redan många tjänster.

Valuta/banker/kreditkort

Valutan heter dirham (AED). 1 dirham = 100 fils (gäller: februari 2019): 1 SEK = ca. 0,40 AED, 1 AED = 2,53 SEK.
Det går att växla pengar hos bankerna under öppettiderna och på hotellet. Bankernas öppettider: mån. till ons. kl. 08:00-15:30, tor. kl. 08:00-14:00; vissa banker har även öppet kl. 16:30-18:30, fredag och lördag är helg.
Internationella kreditkort accepteras av hotell, biluthyrningsföretag och många affärer. Det går att ta ut kontanter i automater med PIN-kod. Resecheckar accepteras nästan överallt.

Tullföreskrifter

Införsel av vapen, droger, falska pengar och pornografiska artiklar straffas hårt. Även titelsidor med frigjorda illustrationer kan tolkas som pornografi. Inspelade videokassetter kontrolleras ev. och beslagtas. Det är även förbjudet att införa E-cigaretter. De konfiskeras vid införsel. Om du skulle behöva mer tullinformation om införsel av varor till UAE, kontakta UAE:s ambassad direkt. Endast där går det att få juridiskt bindande information. Mer information på: www.regeringen.se/sb/d/1475.
Information om tullbestämmelserna för införsel av varor i Sverige finns på Tullverkets webbsida: www.tullverket.se.

Säkerhetsinformation

Med tanke på den allmänna situationen i Mellanösternregionen bör man även vara uppmärksam i Förenade Arabemiraten. I UAE råder stränga islamiska moralföreställningar. Homosexualitet och utomäktenskapliga sexuella förbindelser är förbjudna och leder till fängelsestraff om polisanmälan görs. På hotell uppstår normalt sett inga svårigheter för turister när man delar hotellrum. Enligt islamisk rätt kan det leda till böter eller fängelsestraff att visa ömsesidiga kärleksbetygelser (t.ex. kyssar, smekningar) offentligt. Därför rekommenderas att hänsyn tas till seder och bruk i UAE. Resenärer bör uppträda återhållsamt offentligt och uppträda så hänsyn tas till landets religiösa, politiska, kulturella och sociala traditioner och hålla sig borta från eventuella demonstrationer eller protester.
Även innehav och konsumtion av minsta mängder droger innebär fängelsestraff. Till och med mjuka droger som har tagits flera dagar tidigare kan fastställas med blodprover och bestraffas hårt.

Kriminalitet

UAE är ett av de säkraste länderna i Mellanöstern med en mycket låg kriminalitetsnivå. Det går ändå inte att utesluta enstaka fickstölder t.ex. i stora köpcenter.
Det är straffbart att fotografera/filma följande inrättningar: militäranläggningar, hamnar, flygplatser, härskarpalats, allmänna byggnader, industrianläggningar, råolje-/naturgasanläggningar. Vid överträdelser konfiskeras åtminstone kameran/filmen/chipet.

Medicinsk information

Vaccinationsskydd: 1177 Vårdguiden (www.1177.se/Tema/Vaccinationer/Varldsdelar/Varldsdelar-Asien/Forenade-Arabemiraten/) rekommenderar att du kontaktar din vaccinationsmottagning för att gå igenom vilket skydd som just du behöver för resan. Genom barnvaccinationsprogrammet i Sverige har de flesta som vuxit upp i Sverige skydd mot t.ex. difteri, stelkramp, mässling, röda hund och påssjuka. Vaccination mot hepatit A och B rekommenderas vid en vistelse längre än tre veckor.
Tillgång till mediciner: Det är förbjudet att föra in vissa vanliga mediciner eller de verksamma ämnena i dem utan recept från läkare. Ta reda på vad som gäller för dig. Tillgången till mediciner på landsbygden kan inte alltid jämföras med Europa, i de större städerna är den dock relativt god. Även europeiska läkare är verksamma i landet. Ett tillräckligt, globalt giltigt sjukförsäkringsskydd med pålitlig hemtransport rekommenderas principiellt. Ett visst skydd brukar ingå i hemförsäkringen, hör med ditt försäkringsbolag.
Kunden måste se till att hen är i fysiskt och psykiskt skick att klara av den utvalda resan och ta reda på vad som krävs i det här hänseendet.

Alla uppgifter med reservation för eventuella fel datum: februari 2019

kundenstimmen_schweden

”Reseprogrammet var exakt som vi ville ha det. Det var som Tusen och en natt, obeskrivligt vackert.”

Annegret P., resenär, 25.04.20153


”Mer valuta för pengarna går knappt att få.”

Raymond A., resenär, 01.02.20153


“En fantastisk upplevelse.“

Gunnar F. från L., resenär, 15.03.20163


“Bra resmål, rimligt pris.“

Matts Christer P. från H., resenär, 10.10.20173


3 TSS Travel Service Scandinavia AS och RSD Reise Service Deutschland ingår i en europeisk reseföretagskoncern som arrangerar resor för resenärer från ett flertal europeiska länder. Observera: Undersökningen har genomförts med resenärer som reste med RSD och med TSS Travel Service Scandinavia AS år 2017. Kommentarerna kommer från kunder som har rest med vår företagskoncern.

Förstoring: