Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

8 dagars 4-stjärnig studieresa till Andalusien,
med Spaniens mest berömda kulturarvsplatser !

Madrid – Toledo – Vita byarna – Marbella – Costa del Sol – Sevilla – Granada – Córdoba

Tack vare våra erfarenheter och många begeistrade resenärers tipps har vi sammanställt Spaniens mest berömda världsarv åt dig !

Dag 1: Resa till Madrid

Dag 1: Resa till Madrid

Ni landar i Madrid, Spaniens vackra huvudstad. Er engelsk- eller svensktalande guide tar emot er på flygplatsen. Sedan åker ni till ert 4-stjärniga hotell där ni tillbringar den första natten. Om era flygtider tillåter ser ni de viktigaste sevärdheterna i den sofistikerade världsmetropolen på en panoramatur, som t.ex. tjurfäktningsarenan och det kungliga palatset.

Dag 2: Toledo (UNESCO-världsarv)

Toledo (världsarv)

Idag åker ni till Toledo, en av Spaniens äldsta och mest besökta städer. Stadskärnan utnämndes till UNESCO-världsarv 1986. Ni börjar utforska Toledo tillsammans med er guide på Plaza de Zocodover. Bland annat ser ni den berömda katedralen i Toledo och tar en promenad över Puente de Alcantara. Härifrån är det inte långt till historiska museet. Det före detta sjukhuset rymmer nu många av El Grecos verk. Ni ser museet från utsidan. Sedan åker ni genom det vackra spanska landskapet till Costa del Sol. Ni tillbringar 5 nätter på det moderna 4-stjärniga HOLIDAY WORLD RESORT.

Dag 3: Upptäckardag – Vita byarna & Marbella

Yachthamn Puerto Banús, Marbella

Ert första mål på er spännande valfria heldagsutflykt är den historiska vita bergsbyn Mijas Pueblo. Snart kan du känna doften av blommande apelsinträd på en typisk plantage i Pizarra. På vägen kommer du att se de pittoreska “vita byarna“ Monda och Ojen innan du slutligen når Marbella – den legendariska mötesplatsen vid havet för de rika och berömda. I Puerto Banús, stadens lyxiga yachthamn, går ni på en liten promenad och häpnar över lyxbåtarna. I gamla stan i Marbella ser ni inte bara många historiska byggnader, utan också Plaza de los Naranjos (apelsinträdens torg) och det gamla stadshuset.

Dag 4: Upptäckardag – Sevilla (2× UNESCO-världsarv)

Katedralen i Sevilla (världsarv)

Idag har ni möjlighet att följa med på en unik valfri heldagsutflykt med din guide till Sevilla, Andalusiens huvudstad. Efter en spännande och utförlig panoramarundtur i bussen där ni passerar bl.a. området där världsutställningen hölls 1992, åker ni över Andalusiens viktigaste flod – Guadalquivir. Till fots tar ni er sedan till den idylliska María Luisa-parken, Plaza de América, Plaza de España och kvarteret Santa Cruz. Idylliska innergårdar och blomsterprydda smala gränder är bara en del av storstadens prakt. Efteråt kan du uppleva stadens charm på egen hand. Till exempel kan du besöka Sevillas unika Alcázar. Det moriska palatset är ett UNESCO-världsarv. Den imponerande katedralen i Sevilla, en av världens största katedraler och ytterligare ett UNESCO-världsarv, är också värd ett besök.

Dag 5: Costa del Sol

Strand, Costa del Sol

Idag har vi mycket tid för att ta det lugnt. Njut av dan spanska solen på den långa sandstranden. Unna dig en behandling på spaavdelningen, bada i den uppvärmda inomhuspoolen, träna på gymmet eller utnyttja det stora erbjudandet av fritidsaktiviteter på ditt 4-stjärniga HOLIDAY WORLD RESORT. En mysig middag i ljuvlig atmosfär är den perfekta avslutningen på denna underbara dag.

Dag 6: Upptäckardag – Granada & Alhambra (UNESCO-världsarv)

Alhambra (världsarv), Granada

Praktfull arabisk arkitektur och byggnader från renässanstiden gör Granada till en unik upplevelse. På en unik valfri heldagsutflykt kan ni beundra Spaniens mest kända kulturarv: Alhambra, det världsberömda mästerverket av morisk arkitektur. Det är lätt att förstå varför det magnifika palatsområdet som framför allt är känt för sina fresker och mosaiker, sattes upp på världsarvslistan 1984. Sedan går ni på en mysig promenad genom den gamla arabiska stadsdelen Albayzin som ligger på en kulle bredvid Alhambra. Härifrån har ni en spektakulär panoramautsikt över palatset och den stora bergskedjan Sierra Nevada i bakgrunden.

Dag 7: Córdoba (UNESCO-världsarv)

Córdoba (världsarv)

Efter frukosten åker ni mot Madrid. På vägen stannar ni i Córdoba och besöker den vackra historiska staden tillsammans med er guide. Stadskärnan är ett UNESCO-världsarv. Ni besöker bl.a. det judiska kvarteret och går på en promenad längs Calle las Flores. Stadens höjdpunkt är utan tvekan Mezquita. Den före detta moskén, byggd år 785, gjordes om till en kyrka på 1200-talet och präglar stadsbilden i Córdoba. Ni åker vidare till Madrid och tillbringar den sista natten i Spaniens huvudstad på ett 4-stjärnigt hotell.

Dag 8: Hemresa

Idag flyger ni tillbaka till Sverige och tar med många underbara semesterminnen.

Inkluderat i priset:

 • Flyg tur och retur med renommerat flygbolag⁴ till Madrid,
  inkl. hotelltransfer
 • 7 övernattningar i dubbelrum på utvalda 4-stjärniga hotell (nationell kat.)
  • 2 nätter på ett 4-stjärnigt hotell i Madrid
  • 5 nätter i en juniorsvit (60 m²) på det exklusiva 4-stjärniga HOLIDAY WORLD RESORT
  på Costa del Sol med bl.a. attraktiv utomhuspool, uppvärmd inomhuspool,
  härlig wellnessavdelning med bastu
  inkl. 7× riklig frukostbuffé
 • Fascinerande studieresa till Andalusien med världsberömda kulturarv!
 • Kvalificerad, svensk- eller engelsktalande guide på studieresan (beroende på tillgänglighet)
 • 24 timmars läkarjour


⁴ t.ex. Iberia (Spaniens största flygbolag), Air Europa (känt spanskt flygbolag, medlem i SkyTeam – världens näst största flygbolagsallians)

Dina extra tjänster

Alhambra (världsarv), Granada

Upptäckarpaket:

Paketet innehåller de 3 unika heldagsutflykterna “Vita byarna & Marbella“, “Sevilla“ och “Granada & Alhambra“: endast 2090,– SEK per person.

Enkelrumstillägg:

2090,– SEK per person (med reservation för tillgänglighet).

Ditt exklusiva 4-stjärniga hotell HOLIDIhr exklusives 4-Sterne HOLIDAY WAY WORLD RESORORLD RESORT

Inklusive juniorsvit (60 m²) med havsutsikt!

Jämförelse av temperaturer

 JFMAMJJASOND
Madrid111317182328323228231510
Stockholm-2-13815202120171051

Viktig information:

Lokala myndigheters krav och hygienriktlinjer angående COVID-19-pandemin varierar mellan länder och kan ändras med kort varsel. I nuläget kan även inresebestämmelserna ändras med kort varsel. Därför har vi sammanställt viktig information om din TSS-resa på https://www.tss-travel.se/restryggt/ Naturligtvis kontrolleras och aktualiseras informationen regelbundet. Vänligen läs även på UD:s webbplats (https://www.swedenabroad.se/) innan resan.

Läge:

Spanien ligger sydväst om Pyrenéerna på Iberiska halvön. Landet gränsar till Portugal, Gibraltar, Furstendömet Andorra och Frankrike.

Statsskick:

Parlamentarisk monarki. Kung Felipe VI är statschef sedan 19 juni 2014. Pedro Sánchez är regeringschef sedan 2 juni 2018.

Huvudstad:

Madrid

Religion:

Katolicism (över 90 procent)

Språk:

Spanska (kastilianska) är det officiella språket enligt konstitutionen. I de autonoma regionerna Baskien, Galicien, Katalonien och Valencia är även de regionala språken officiella språk.

Klimat:

Madrid: Höglandsklimat; kastilianska högslätten (680 m ö.h.): torrt, kalla vintrar, väldigt varma somrar (upp till 40 °C); Kusten: Medelhavs-/Atlantklimat

Elektricitet:

Spanien har växelström med 230 V spänning och en frekvens på 50 Hz. På ditt hotell behöver du ingen adapter.

Lokal tid:

Hela Spanien ligger i den medeleuropeiska tidszonen, man använder Greenwich Mean Time + 1 timme (GMT+1) samt sommartid.

Telefon:

För samtal till Sverige slå landsnummer 0046 (+46). För att ringa till Spanien från Sverige slå landsnummer 0034 (+34).

Inresebestämmelser för svenska medborgare:

Inne- havare av svenskt, finskt, norskt och danskt pass är viseringsfri i 90 dagar. Vid in- och utresa i Spanien krävs giltig resehandling (pass eller nationellt ID-kort). För medborgare i andra länder rekommenderar vi att man frågar om de gällande inresebestämmelserna på Spaniens ambassad.
Vi rekommenderar att du granskar denna webbsida regelbundet före avresan. Du som kommer från ett annat land inom EES utanför Norden får dessutom ytterligare information om inresebestämmelser. TSS Travel Service Scandinavia AS ansvarar inte för fullständighet och aktualitet av webbsidornas innehåll.
Spanien är en avtalspart i Fördraget om upprättandet av Europeiska gemenskapen som 1957-12-13 la grunderna till den fria rörligheten för personer. Med undantag av provisoriska nationella ID-kort får resehandlingen ha gått ut max ett år innan resan. Vänligen observera dock att en giltig resehandling behövs enligt Spaniens luftsäkerhetsbestämmelser för att kunna lämna landet luftburen. Dessa inresebestämmelser gäller för alla medborgare i det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

Reseledning:

De reseledarna är mycket välutbildade och kommer att informera utförligt om landet, människorna, historian, kultur etc. och bistå med råd och dåd i alla organisatoriska angelägenheter. De kommer att hjälpa till med rumstilldelningen och ser fram emot att få hälsa er välkomna på den inledande informationen. Där får du reda på allt som är värt att veta och nyttig information för genomförandet av hela resan. Det finns anledning att glädja sig: Vi har satt samman ett omväxlande program med otaliga höjdpunkter, som ger dig möjlighet att uppleva Spaniens kultur och varierade landskap och få reda på mycket om landet och människorna.

Extrapaket:

Din resa inkluderar redan många tjänster. Om du vill går det att berika semestern genom att välja extra tjänster:
Upptäckarpaket: Paketet innehåller de 3 unika heldagsutflykterna “Vita byarna & Marbella“, “Sevilla“ och “Granada & Alhambra“:
endast 2090,– SEK* per person.
Matpaket: Paketet innehåller 7× riklig middag: endast 990,– SEK* per person.
* Paketpriser kan variera när du bokar på plats.

Valuta/banker/kreditkort:

Spanien är ett EU-land och tillhör euroområdet. Spanien har alltså euron som officiell valuta. Kurs: (juni 2022) 1 svensk krona (SEK) = 0,09 EUR; 1 EUR = 10,62 svenska kronor (SEK). Inköp kan betalas kontant, med de vanligaste kreditkorten och i vissa fall med bankkort och PIN-kod. Kontanter kan tas ut med antingen kreditkort eller bankkort och PIN-kod. Respektive bank kan kräva avgifter. Fråga din bank om det.

Tullföreskrifter:

Inom EU-området får privatpersoner köpa och ta med sig varor för privat bruk i obegränsad mängd om de inte ska återförsäljas. Information om tullbestämmelserna för införsel av varor i Sverige finns på Tullverkets webbsida: www.tullverket.se.

Säkerhetstips:

Brottslighet: Framför allt i större städer bör du se upp för fickstölder och mindre brott.
Som ett allmänt reseråd gäller att pengar, pass, körkort, biljetter och andra viktiga dokument bör förvaras på ett säkert ställe (t.ex. kassaskåp i hotellet) och att endast kontanter som behövs under dagen (och bank- eller kreditkort) bör medföras. Resenärer borde försöka undvika stora folksamlingar och passa sina värdesaker på turistställen, på flygplatser (även i behörighetsområdet), i tågstationer, tunnelbanan, bussar m.m.

Medicinsk information:

Sveriges ambassader ger information per land som riktar sig till svenska resenärer. Minst 8 veckor före resan bör du läsa ambassadens senaste reseinformation om din destination (www.swedenabroad.se). På ambassadens informationssida hittar du bl.a. lägesbilden samt hälso- och sjukvårdsinformation. Se även Folkhälsomyndighetens och Vårdguiden 1177:s hemsidor för reseråd samt rekommendationer om vaccination.

Sjukvård:

Vid eventuell sjukdom, personskada eller annan oväntad händelse är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring eller en hemförsäkring med reseskydd innan resan påbörjas. Med giltig reseförsäkring kan du få hjälp om du blir sjuk, skadad eller behöver sjuktransport till Sverige. Medför pass/nationellt ID-kort och EU:s sjukvårdskort. Vänd dig till allmänt sjukhus, akutvården – Seguridad Social, urgencias. Den allmänna sjukvården är gratis. Vid frågor kontakta ditt försäkringsbolag eller Försäkringskassan.
Kunder måste säkerställa att deras fysiska och psykiska skick är lämpligt för den utvalda resan. De måste informera sig om den fysiska rörligheten och mentala hälsan som resan kräver.

Alla uppgifter med reservation för eventuella fel/datum: juni 2022