Ditt reseprogram

På denna omväxlande resa genom Spanien upplever du höjdpunkt efter höjdpunkt. Upptäck Granada, en av Spaniens mest intressanta och mångfaldiga städer, med sina kulturella skatter som till exempel UNESCO-världskulturarvet Alhambra vars praktfulla mosaiker och fresker är oförglömliga. Beundra palatset Alcazar och katedralen i Sevilla, ytterligare två UNESCO-världskulturarvsställen. Låt de pittoreska vita byarna förtrolla dig och koppla av i Costa del Sols värme.

Dag 1: Resa till Málaga

Välkommen till Andalusien! På flygplatsen välkomnar vår svensk- eller engelsktalande guide oss varmt till spanska
solkusten. En bekväm busstransfer tar oss till vårt exklusiva 4-stjärniga drömhotell HOLIDAY WORLD RESORT på härliga Costa del Sol. Där börjar vi vår härliga semestervecka med att ta en uppfriskande välkomstdrink.

Dag 2: Härlig utflykt till Málaga

Idag upplever vi Málaga, Andalusiens näst största stad. På en panoramarundtur i staden ser vi den vackra stadsparken, den livliga hamnen och stadsdelen Paseo del Limonar med sina gamla villor. Sedan åker vi till den imponerande borgen Castillo de Gibralfaro. Den ligger på en 130 m hög kulle varifrån vi njuter av den härliga utsikten över kustmetropolen Málaga. Efteråt tar vi en liten promenad på Plaza de la Merced, ett av Málagas äldsta och mest kända torg. Här finns bland annat huset där den världsberömda konstnären Pablo Picasso föddes. Resten av tiden innan vi åker tillbaka till vårt 4-stjärniga hotell på Costa del Sol kan du använda för att utforska Málaga på egen hand.

Dag 3: Upptäckardag – Granada (UNESCO-världsarv)

Praktfull arabisk arkitektur och byggnader från renässanstiden gör Granada till en unik upplevelse. Idag har du möjlighet att göra en valfri heldagsutflykt till Spaniens mest kända kulturplats: Alhambra, den moriska arkitekturens världsberömda mästerverk. Det är lätt att förstå varför det magnifika palatsområdet, som framför allt är känt för sina fresker och mosaiker, är ett UNESCO-världsarv sedan 1984. Generalifes förtrollande trädgårdar, Karl V:s palats och citadellet Alcazaba är förmodligen Alhambras mest imponerande delar. Sedan tar vi en mysig promenad genom den gamla arabiska stadsdelen Albayzin som ligger på en kulle bredvid Alhambra. Härifrån har vi en spektakulär panoramautsikt över palatset och den stora bergskedjan Sierra Nevada i bakgrunden.

Dag 4: Costa del Sol

Idag har vi mycket tid för att ta det lugnt. Njut av hotellets faciliteter och tropiska atmosfär, läs en bok vid den glittrande poolen eller koppla av i hotellets egna spaområde. Om du har lust, kan du gå på en promenad längs den berömda Costa del Sol eller utforska områdets natur- och kulturskatter på egen hand. Gibraltar och UNESCO-världsarvet Córdoba är ytterligare höjdpunkter i Andalusien som är värda att besöka.

Dag 5: Upptäckardag – Sevilla (2x UNESCO-världsarv)

Om du så önskar, gör vi idag en heldagsutflykt till Sevilla, Andalusiens fascinerande huvudstad. Först samlar vi ett första intryck av stadens intressanta kulturella minnesmärken under en panoramarundtur. Vi ser området där världsutställningen hölls 1992, det imponerande Plaza de España, den idylliska Maria Luisaparken och det stora Plaza de América. Efteråt kan du uppleva stadens charm på egen hand. Till exempel kan du besöka Sevillas unika Alcázar. Det moriska palatset är ett UNESCO-världsarv. Katedralen i Sevilla, en av världens största katedraler och ytterligare ett UNESCO-världsarv, är också värd ett besök. Den enda kvarlevan från den före detta moskén är minareten: klocktornet Giralda. Idag är det ett av stadens mest kända landmärken.

Dag 6: Upptäckardag – ”Vita byar” & Marbella

Vårt första mål på vår spännande valfria heldagsutflykt är den historiska vita bergsbyn Mijas Pueblo. Sedan åker vi till Pizarra. På en apelsinodling som är typisk för området andas vi in doften av blommande apelsinträd. På vägen till Marbella, där de vackra och välbärgade semestrar, ser vi de pittoreska ”vita byarna” Monda och Ojén. I Puerto Banús, stadens lyxiga yachthamn, går vi på en liten promenad och häpnar över lyxbåtar som ankrar där. I gamla stan i Marbella ser vi inte bara många historiska byggnader utan också Plaza de los Naranjos (apelsinträdens torg) och det gamla stadshuset.

Dag 7: Costa del Sol

Vid slutet av din studieresa får du en gång till koppla av fullständigt. Njut av den spanska solen på den långa sandstranden. Unna dig en behandling på spaområdet, bada i den uppvärmda inomhuspoolen, träna på gymmet eller utnyttja det stora erbjudandet av fritidsaktiviteter på ditt 4-stjärniga hotell HOLIDAY WORLD RESORT. En mysig middag i ljuvlig atmosfär är den perfekta avslutningen på denna underbara dag.

Dag 8: Hemresa

En oförglömlig vecka med kultur och avkoppling tar slut idag. Men vi åker hem med nya vänner som vi har träffat
på denna semester. På väg till flygplatsen byter vi adress och planerar vår nästa gemensamma semesterupplevelse.

OBS: Vänligen observera att resan även kan äga rum i omvänd ordning av organisatoriska skäl.


Ditt exklusiva 4-stjärniga hotell HOLIDAY WORLD RESORT

Ditt hotell ligger i närheten av Benalmádena, direkt på den berömda Costa del Sol. Ett flertal restauranger med internationella rätter och barer lockar med mat och dryck. Ett gym och ett härligt spaområde med bastu och uppvärmd inomhuspool erbjuder fullständig avkoppling och rekreation. Vid utomhuspoolen och på sandstranden kan du koppla av och varva ner. Du bor i en komfortabel svit (50 m²) med sov- och vardagsrum. Sviten är utrustad med bl.a. ett badrum, hårtork, luftkonditionering/element, telefon, TV, kassaskåp och ett litet kök. Alla sviter har balkong och havsutsikt.

Tjänsterna som är inkluderade för dig

  • Flyg tur och retur Málaga med välrenommerat flygbolag5, inklusive hotelltransfer
  • 7 övernattningar i en svit (ca 50 m2) på det exklusiva 4-stjärniga hotellet HOLIDAY WORLD RESORT på den berömda Costa del Sol,
    7x halvpension (riklig frukost- och middagsbuffé), Kostnadsfri användning av hotellets egna faciliteter:
    attraktiv utomhuspool, uppvärmd inomhuspool, härligt spaområde med bastu
  • En härlig utflykt till Málaga
  • Fackutbildade, svensk- eller engelsktalande guider (beroende på tillgänglighet)
  • 24 timmars läkarjour

5 t.ex. Norwegian Airlines


Dina extra tjänster

Kulturpaket ”Upptäckare“:

I paketet ingår tre unika heldagsutflykter till “Granada“ (dag 3), “Sevilla“ (dag 5) och “Vita byar & Marbella“ för endast 1990,– SEK per person.

Enkelrumstillägg:

1990,– SEK per person (med reservation för tillgänglighet).

Jämförelse av temperaturer

 JFMAMJJASOND
Madrid111317182328323228231510
Stockholm-2-13815202120171051

Läge:

Spanien ligger sydväst om Pyrenéerna på Iberiska halvön. Landet gränsar till Portugal, Gibraltar, Furstendömet Andorra och Frankrike.

Statsskick:

Parlamentarisk monarki. Kung Felipe VI är statschef sedan 19 juni 2014. Pedro Sánchez är regeringschef sedan 1 juni 2018.

Huvudstad:

Madrid

Religion:

Katolicism (över 90 procent)

Språk:

Spanska (kastilianska) är det officiella språket enligt konstitutionen. I de autonoma regionerna Baskien, Galicien, Katalonien och Valencia är även de regionala språken officiella språk.

Klimat:

Madrid: Höglandsklimat; kastilianska högslätten (680 m ö.h.): torrt, kalla vintrar, väldigt varma somrar (upp till 40 °C); Kusten: Medelhavs-/ Atlantklimat

Elektricitet:

Spanien har växelström med 230 V spänning och en frekvens på 50 Hz. På ditt hotell behöver du ingen adapter.

Lokal tid:

Hela Spanien ligger i den medeleuropeiska tidszonen, man använder Greenwich Mean Time + 1 timme (GMT+1) samt sommartid.

Telefon:

För samtal till Sverige slå landsnummer 0046 (+46). För att ringa till Spanien från Sverige slå landsnummer 0034 (+34).

Inresebestämmelser för svenska medborgare:

Innehavare av svenskt, finskt, norskt och danskt pass är viseringsfri i 90 dagar. Vid in- och utresa i Spanien krävs giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). För medborgare i andra länder rekommenderar vi att man frågar om de gällande inresebestämmelserna på Spaniens ambassad. Vi rekommenderar att du granskar denna webbsida regelbundet före avresan. Du som kommer från ett annat land inom EES utanför Norden får dessutom ytterligare information om inresebestämmelser. TSS Travel Service Scandinavia AS ansvarar inte för fullständighet och aktualitet av webbsidornas innehåll.

Anmärkningar: Sedan 26 juni 2012 är registreringar av barn i föräldrars pass ogiltiga. Alla barn behöver en egen resehandling. Spanien är en avtalspart i Fördraget om
upprättandet av Europeiska gemenskapen som 1957-12-13 la grunderna till den fria rörligheten för personer. Med undantag av provisoriska nationella ID-kort får resehandlingen ha gått ut max ett år innan resan. Vänligen observera dock att en giltig resehandling behövs enligt Spaniens luftsäkerhetsbestämmelser för att kunna lämna
landet luftburen. Dessa inresebestämmelser gäller för alla medborgare i det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

Reseledning:

De svensk- eller engelsktalande reseledarna är mycket välutbildade och kommer att informera utförligt om landet, människorna, historian, kultur etc. och bistå med råd och dåd i alla organisatoriska angelägenheter. De kommer att hjälpa till med rumstilldelningen och ser fram emot att få hälsa er välkomna med en välkomstdrink på den inledande
informationen. Där får du reda på allt som är värt att veta och nyttig information för genomförandet av hela resan. Det finns anledning att glädja sig: Vi har satt samman ett omväxlande program med otaliga höjdpunkter, som ger dig möjlighet att uppleva Spaniens kultur och varierade landskap och få reda på mycket om landet och människorna.

Valuta:

Spanien är ett EU-land och tillhör euroområdet. Spanien har alltså euron som officiell valuta.
Kurs: (februari 2019) 1 svensk krona (SEK) = 0,09 EUR; 1 EUR = 10,39 svenska kronor (SEK).

Banker/kreditkort:

Inköp kan betalas kontant, med de vanligaste kreditkorten och i vissa fall med bankkort och PIN-kod. Kontanter kan tas ut med antingen kreditkort eller bankkort och PIN-kod. Respektive bank kan kräva avgifter. Fråga din bank om det.

Tullföreskrifter:

Inom EU-området får privatpersoner köpa och ta med sig varor för privat bruk i obegränsad mängd om de inte ska återförsäljas. Information om tullbestämmelserna för införsel av varor i Sverige finns på Tullverkets webbsida: www.tullverket.se.

Säkerhetstips:

Brottslighet: Framför allt i större städer bör du se upp för fickstölder och mindre brott. Som ett allmänt reseråd gäller att pengar, pass, körkort, biljetter och andra viktiga dokument bör förvaras på ett säkert ställe (t.ex. kassaskåp i hotellet) och att endast kontanter som behövs under dagen (och bank- eller kreditkort) bör medföras. Resenärer borde försöka undvika stora folksamlingar och passa sina värdesaker på turistställen, på flygplatser (även i behörighetsområdet), i tågstationer, tunnelbanan, bussar m.m.

Medicinsk information:

Vid eventuell sjukdom, personskada eller annan oväntad händelse är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring eller en hemförsäkring med reseskydd innan resan påbörjas. Med giltig reseförsäkring kan du få hjälp om du blir sjuk, skadad eller behöver sjuktransport till Sverige. Medför pass/nationellt ID-kort och EU:s sjukvårdskort. Vänd dig till allmänt sjukhus, akutvården – Seguridad Social, urgencias. Den allmänna sjukvården är gratis. Vid frågor kontakta ditt försäkringsbolag eller Försäkringskassan.

Alla uppgifter med reservation för eventuella fel/datum: februari 2019

kundenstimmen_schweden

“Resan var mycket välorganiserad och en härlig upplevelse för alla. Allt var jättebra.“

Sabine K. från G. resenär, 10.11.2017³


“Vilken härlig resa! Vi är begeistrade. Allt var perfekt!“

Karine W. från B., resenär, 24.11.2017³


3 TSS Travel Service Scandinavia AS och RSD Reise Service Deutschland ingår i en europeisk reseföretagskoncern som arrangerar resor för resenärer från ett flertal europeiska länder. Observera: Undersökningen har genomförts med resenärer som reste med RSD och med TSS Travel Service Scandinavia AS år 2016. Kommentarerna kommer från kunder som har rest med vår företagskoncern.

Förstoring: