Ditt reseprogram

Flanera genom den pulserande metropolen Madrid och besök livliga torg som till exempel Plaza España och Puerta del Sol med den berömda statyn „El Oso y El Madroño“. Upplev fascinerande historiska städer som till exempel universitetsstaden Salamanca, UNESCO-världsarvet Ávila och staden Toledo som är omgiven av en fästningsmur. Njut av Kastiliens soliga slätter i Don Quijotes land.

Dag 1: Resa till Madrid

Välkommen till Spaniens vackra huvudstad Madrid. På vår resa väntar ett unikt program med en mängd höjdpunkter i centrala Spanien. Kungastaden i hjärtat av landet är spansk huvudstad och kunglig residensstad sedan 1500-talet. En del representativa byggnader är från denna tiden och präglar stadsbilden än idag, exempelvis den omtyckta Puerta del Sol. Här finns noll-kilometerstenen, som utgör den centrala mätpunkten i Spanien. Våra vänliga svensk- eller engelsktalande reseledare tar emot oss på flygplatsen. Vi åker med den moderna bussen med luftkonditionering till vårt 4-stjärniga hotell i Madrids storstadsområde. Här övernattar vi komfortabelt de 2 första nätterna.

Dag 2: Madrid

Idag upplever vi Spaniens pulserande huvudstad. På en panoramarundtur ser vi den livliga Puerta del Sol, Plaza Cibeles och det kända Plaza España med det populära minnesmärket till Miguel Cervantes, författaren till Don Quijote. På eftermiddagen kan ni utforska den charmiga metropolen på egen hand. En viktig sevärdhet som är värd ett besök är Palacio Real, det officiella residenset för spanska kungahuset. Palatset byggdes på 800-talet och har fler än 3000 rum. Mycket intressant är även Pradomuseet som innehåller en av världens främsta konstsamlingar med över 10 000 föremål.

Dag 3: El Escorial (UNESCO-världsarv)

Efter frukosten åker vi till Escorial. Det imponerande klosterresidenset El Escorial byggdes på 1500-talet och var då kungarikets politiska centrum. Kung Filip II bodde i palatset i 14 år. Klosteranläggningen är ett UNESCO-världsarv. Om du har lust, kan du följa med på en valfri guidad tur genom residenset. Den spännande historiska bakgrundsinformationen kommer att hänföra dig. På eftermiddagen åker vi vidare till Salamanca där vi tillbringar 2 nätter med 4-stjärnig komfort.

Dag 4: Salamanca (UNESCO-världsarv)

Efter frukosten utforskar vi den kända universitetsstaden Salamanca. Universitetet är ett av Europas äldsta. Gamla staden med den Gamla katedralen från 1100-talet och den Nya katedralen från 1500-talet är ytterligare ett UNESCO-världsarv. Salamancas praktfulla Plaza Mayor, en före detta tjurfäktningsarena med pittoreska arkader, anses vara ett av Spaniens vackraste torg. På en valfri guidad tur genom staden får du uppleva alla dessa sevärdheter och besöker sedan Casa de las Conchas, det berömda musselhuset. Därefter har du tid att utforska staden på egen hand eller koppla av på ett av många caféer.

Dag 5: Ávila (UNESCO-världsarv)

Idag åker vi till Ávila, Spaniens högst belägna provinshuvudstad. Det är lätt att se varför staden benämndes som ett UNESCO-världsarv år 1985. Stadens viktigaste monument är den 2 500 meter långa kompletta ringmuren som har 88 torn och 9 stadsportar. Den byggdes av romarna. Även den imponerande Catedral del Salvador är en del av befästningen. Den är Spaniens första gotiska katedral. De följande 2 nätterna tillbringar vi på ett 4-stjärnigt hotell i Ávila.

Dag 6: Avslappning i Ávila

Idag har du gott om tid för vila och avslappning. Njut av faciliteterna på ditt 4-stjärniga hotell eller flanera genom Ávila. Den mysiga lilla staden är perfekt för promenader och shoppingturer. Där kan du uppleva spansk livsglädje, äta läckra tapas och ta en öl i en av många typiska spanska barer.

Dag 7: Toledo (UNESCO-världsarv)

Idag åker vi till medeltida Toledo. Bakom de stora befästningsmurarna upplever vi stadens rika historiska arv. Även denna stadskärna är ett UNESCO-världsarv. Katedralen, en av Spaniens främsta gotiska byggnader, tronar över Toledo. Under en intressant valfri guidad stadsrundtur upplever du stadskärnan och det judiska kvarteret och ser kyrkan Santo Tomé med El Grecos världskända målning “Greve Orgaz begravning“. Därefter har ni egentid innan vi åker tillbaka till Madrid. Vi tillbringar natten på ett 4-stjärnigt hotell i Madridområdet.

Dag 8: Hemresa

Idag säger vi hej då. En härlig och upplevelserik vecka tar slut. Många har hittat nya vänner och vill ses igen på nästa resa. Efter transferen till flygplatsen flyger vi tillbaka till Sverige.


Inklusive spektakulärt utflyktsprogram bl.a. med 3 världsarv !

Tjänsterna som är inkluderade för dig

 • Flyg tur och retur med renommerat flygbolag4 till Madrid
  inklusive hotelltransfer
 • 7 övernattningar i dubbelrum på utvalda 4-stjärniga hotell (nationell kat.)
  inkl. 7× riklig frukostbuffé
 • Rundresa i vår moderna buss med luftkonditionering samt
  fackutbildade svensk- eller engelsktalande guider
 • Fascinerande studieresa i vår moderna buss med luftkonditionering med de
  viktigaste höjdpunkterna i Spaniens hjärta.
  Se fram emot ett spektakulärt utflyktsprogram bl.a. med 3 UNESCO-världsarv:
  • Puerta del Sol, Madrid
  • Plaza España, Madrid
  • Plaza Cibeles, Madrid
  • Escorial
  • Kastilien
  • Salamanca (världsarv)
  • Ávila (världsarv)
  • Toledo (världsarv)
 • Fackutbildade svensk- eller engelsktalande guider (beroende på tillgänglighet)
 • 24 timmars läkarjour

4 t.ex. Iberia (Spaniens största flygbolag) eller Norwegian Airlines tur och retur Madrid


Dina extra tjänster

Kulturpaket:

I paketet ingår en guidad tur inkl. inträde till klosterresidenset El Escorial, en guidad tur i Salamanca inkl. inträden till universitetet samt Salamancas nya och gamla katedral, en guidad tur i Ávila inkl. inträde till den gotiska katedralen och en guidad tur i Toledo inkl. inträde till kyrkan Santo Tomé: endast 1990,– SEK per person.

Enkelrumstillägg: 2790,– SEK per person/vecka (med reservation för tillgänglighet).

Våra utvalda 4-stjärniga hotell kommer att begeistra dig !

Jämförelse av temperaturer

 JFMAMJJASOND
Madrid111317182328323228231510
Stockholm-2-13815202120171051

Läge:

Spanien ligger sydväst om Pyrenéerna på Iberiska halvön. Landet gränsar till Portugal, Gibraltar, Furstendömet Andorra och Frankrike.

Statsskick:

Parlamentarisk monarki. Kung Felipe VI är statschef sedan den 19 juni 2014. Pedro Sánchez är regeringschef sedan den 1 juni 2018.

Huvudstad:

Madrid

Religion:

Katolicism (över 90 procent)

Språk:

Spanska (kastilianska) är det officiella språket enligt konstitutionen. I de autonoma regionerna Baskien, Galicien, Katalonien och Valencia är även de regionala språken officiella språk.

Klimat:

Madrid: Höglandsklimat; kastilianska högslätten (680 m ö.h.): torrt, kalla vintrar, väldigt varma somrar (upp till 40 °C); Kusten: Medelhavs-/ Atlantklimat

Elektricitet:

Spanien har växelström med 230 V spänning och en frekvens på 50 Hz. På ditt hotell behöver du ingen adapter.

Lokal tid:

Hela Spanien ligger i den medeleuropeiska tidszonen, man använder Greenwich Mean Time + 1 timme (GMT+1) samt sommartid.

Telefon:

För samtal till Sverige slå landsnummer 0046 (+46). För att ringa till Spanien från Sverige slå landsnummer 0034 (+34).

Inresebestämmelser för svenska medborgare:

Innehavare av svenskt, finskt, norskt och danskt pass är viseringsfri i 90 dagar. Vid in- och utresa i Spanien krävs giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). För medborgare i andra länder rekommenderar vi att man frågar om de gällande inresebestämmelserna på Spaniens ambassad. Vi rekommenderar att du granskar denna webbsida regelbundet före avresan. Du som kommer från ett annat land inom EES utanför Norden får dessutom ytterligare information om inresebestämmelser. TSS Travel Service Scandinavia AS ansvarar inte för fullständighet och aktualitet av webbsidornas innehåll.

Anmärkningar: Sedan 26 juni 2012 är registreringar av barn i föräldrars pass ogiltiga. Alla barn behöver en egen resehandling. Spanien är en avtalspart i Fördraget om
upprättandet av Europeiska gemenskapen som 13 december 1957 la grunderna till den fria rörligheten för personer. Med undantag av provisoriska nationella ID-kort får resehandlingen ha gått ut max ett år innan resan. Vänligen observera dock att en giltig resehandling behövs enligt Spaniens luftsäkerhetsbestämmelser för att kunna lämna
landet luftburen. Dessa inresebestämmelser gäller för alla medborgare i det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

Reseledning:

De svensk- eller engelsktalande reseledarna är mycket välutbildade och kommer att informera utförligt om landet, människorna, historian, kultur etc. och bistå med råd och dåd i alla organisatoriska angelägenheter. De kommer att hjälpa till med rumstilldelningen och ser fram emot att få hälsa er välkomna med en välkomstdrink på den inledande
informationen. Där får du reda på allt som är värt att veta och nyttig information för genomförandet av hela resan. Det finns anledning att glädja sig: Vi har satt samman ett omväxlande program med otaliga höjdpunkter, som ger dig möjlighet att uppleva Spaniens kultur och varierade landskap och få reda på mycket om landet och människorna.

Valuta/banker/kreditkort:

Spanien är ett EU-land och tillhör euroområdet. Spanien har alltså euron som officiell valuta.
Kurs: (februari 2019) 1 svensk krona (SEK) = 0,09 EUR; 1 EUR = 10,39 svenska kronor (SEK).

Inköp kan betalas kontant, med de vanligaste kreditkorten och i vissa fall med bankkort och PIN-kod. Kontanter kan tas ut med antingen kreditkort eller bankkort och PIN-kod. Respektive bank kan kräva avgifter. Fråga din bank om det.

Tullföreskrifter:

Inom EU-området får privatpersoner köpa och ta med sig varor för privat bruk i obegränsad mängd om de inte ska återförsäljas. Information om tullbestämmelserna för införsel av varor i Sverige finns på Tullverkets webbsida: www.tullverket.se.

Landspecifika säkerhetstips:

Brottslighet: Framför allt i större städer bör du se upp för fickstölder och mindre brott. Som ett allmänt reseråd gäller att pengar, pass, körkort, biljetter och andra viktiga dokument bör förvaras på ett säkert ställe (t.ex. kassaskåp i hotellet) och att endast kontanter som behövs under dagen (och bank- eller kreditkort) bör medföras. Resenärer borde försöka undvika stora folksamlingar och passa sina värdesaker på turistställen, på flygplatser (även i behörighetsområdet), i tågstationer, tunnelbanan, bussar m.m.

Medicinsk information:

Vid eventuell sjukdom, personskada eller annan oväntad händelse är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring eller en hemförsäkring med reseskydd innan resan påbörjas. Med giltig reseförsäkring kan du få hjälp om du blir sjuk, skadad eller behöver sjuktransport till Sverige. Medför pass/nationellt ID-kort och EU:s sjukvårdskort. Vänd dig till allmänt sjukhus, akutvården – Seguridad Social, urgencias. Den allmänna sjukvården är gratis. Vid frågor kontakta ditt försäkringsbolag eller Försäkringskassan.

Kunder måste säkerställa att deras fysiska och psykiska skick är lämpligt för den utvalda resan. De måste informera sig om den fysiska rörligheten och mentala hälsan som resan kräver.

Alla uppgifter med reservation för eventuella fel/datum: juni 2019

Förstoring: