Din 4-stjärniga hotell: SEASHELLS RESORT AT SUNCREST

Läge:

Det kända 4-stjärniga hotellet ”Seashells Resort at Suncrest” ligger mitt i hjärtat av St. Paul´s Bay i den fantastiska orten Qawra och har en storslagen blick över Medelhavet. Direkt i närheten finns restauranger, barer och shoppingmöjligheter. Till Valetta, Maltas huvudstad, tar det ca. 30 minuter att köra från hotellet. Direkt mittemot resorten finns en busshållplats.

Faciliteter:

Den omtyckta semesterresorten övertygar med sina rum och sin restaurang genom tidsenlig och elegant miljö med bekväma faciliteter. I restaurangen Coral Cove serveras frukost- och kvällsbuffén i en otvungen stämning. Upplev kockarna vid ”show cocking” och njut av den storslagna utsikten från restaurangens terrass. I wellnessavdelningen ”Charisma Spa” finns ett turkiskt hamam, och här kan du också koppla av med en traditionell massage (mot avgift). Utomhus på resorten finns en stor pool med hydromassagedel (beroende av vädret). Innomhuspoolen och gymmet ligger 50 meter ifrån hotellet.

Rum:

Alla smakfullt inredda standardrum har badrum/WC, hårtork, platt-TV med sat, Wi-Fi (utan avgift), safe och kylskåp. Dessutom har rummen egen balkong.

Utflykt till Golden Bay + UNESCO-världsarvet Skorba !

Denna utflykt leder oss först till byn Mellieha. Där besöker vi vallfärdskyrkan som är tillägnad jungfru Maria. Kapellet ligger på kanten av en platå och inhyser en bysantinsk fresk av jungfru Maria. Njut av den hisnande utsikten över Melliehas strand och Maltas systerö, Gozo. Sedan åker vi till byns ytterkant för att se det härliga barocka Selmunpalatset från 1700-talet.

Från utlöparen har vi en fantastisk utsikt över St. Paul‘s Bay. Vi åker genom det härliga landskapet till Guldstranden på nordvästkusten. I området finns många pittoreska vandringsleder och man har en härlig panoramautsikt. Vi åker till Skorba där vi beundrar resterna av ett megalitiskt tempel, ett UNESCO-världsarv. Information som samlades under utgrävningen ger intressanta inblickar i början av Maltas neolitiska kultur. Vi åker vidare till Anchor Bay. Här stannar vi vid de pittoreska kulisserna.


Lär känna Malta på våra härliga utflykter inom ramen av exklusivpaketet ”Mat och kultur”:

Heldagsutflykten ”Land och människor”

På denna spektakulära utflykt upplever vi befolkningens och landets kultur, hantverk, historia och traditioner. Vi utforskar det imponerande San Antonpalatset med sin frodiga park. Mitt i denna stora botaniska trädgård står palatset från 1600-talet, idag är presidentens säte. Vi fortsätter till öns centrum och besöker den unika hantverksbyn Ta‘ Qali‘. Här görs några av de äldsta lokala hantverken som t.ex. filigranarbete, krukmakeri och glasblåsning.

Vi åker vidare mot sydost genom olika städer och byar till den pittoreska fiskebyn Marsaxlokk. Sedan har ni egentid för att äta lunch och utforska Marsaxlokk på egen hand. Vi tar oss genom byn till Blå grottan som är berömd för sina naturliga grottor och sitt glittrande blå vatten. Vi stannar i den lilla byn Wied iz-Zurrieq. Vid bra väder finns möjlighet att åka på en båttur därifrån (mot en avgift).

Halvdagsutflykten ”Hemlighetsfulla Malta”

Vår tur leder oss till Maltas hjärta där vi stannar på Stora torget i staden Mosta som är känd för sin imponerande rundkyrka. Den spektakulära Mostadomen, som är tillägnad jungfru Marie himmelsfärd, har ett av Europas största kupolvalv. På väg till Dingli stannar vi i Buskett, ett av Maltas få skogsområden. Det ligger i en bördig dal varifrån man ser det majestätiska Verdalapalatset på en bergstopp. Palatset byggdes år 1582 och är idag det officiella palatset till Maltas president.

Därefter kommer vi till den stora Dingliplatån. Den är Maltas högsta punkt. Från området han man en spektakulär utsikt över havet och den lilla öde ön Filfla. Här kan vi beundra de hemlighetsfulla forntida hjulspår som går genom stenplatån. Härstammar de från en vagn? Eller är de rester av ett gammalt bevattningssystem? Både arkeologer och besökare undrar än i dag.

Tjänsterna som är inkluderade för dig

 • Flyg Malta tur och retur med det renommerade flygbolaget LUFTHANSA (eller likvärdigt), inkl. säkerhetsavgif, inkl. hotelltransfer
 • 7 övernattningar i det 4-stjärniga hotellet
  (nationell kategori) SEASHELLS RESORT AT SUNCREST
  – Kostnadsfritt nyttjande av hotellets egna faciliteter: attraktiv utomhuspool och fantastisk wellnessavdelning med bastu, plus uppvärmd inomhusbassäng och komplett utrustad träningslokal i sidobyggnad
  – 7x riklig frukostbuffé
  – Gästerna tas omhand av vår vänliga,
  svensk- och engelsktalande reseledning
 • Fantastisk utflykt till Golden Bay och UNESCO-världskulturarvet Skorba!
 • Sjukvårdspersonal tillgänglig 24 timmar om dygnet

Dina extra tjänster

Exklusivpaketet ”Mat och kultur”:

Paketet innehåller 7x riklig, internationell buffé på kvällen inklusive drycker samt heldagsutflykten ”Landet och människorna” och halvdagsutflykten ”Hemlighetsfulla Malta”. Allt detta får du för endast 1990,– SEK per person.

Förlängningsvecka:

Förläng din semester på ditt 4-stjärniga hotell Seashells Resort med en vecka från endast 1850,– SEK per person inklusive halvpension.

1850,– SEK: 04.12.2017
22.01. – 29.01.2018
2800,– SEK: 13.11. – 27.11.2017
12.02. – 19.03.2018

Enkelrumstillägg:

2100,– SEK per person/vecka (med reservation för tillgänglighet).

Jämförelse av temperaturer

 JanFebMarsAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Valletta161617222430313230252218
Stockholm-2-13815192019181062

Läge:

Öriket Malta består av huvudön Malta, grannöarna Gozo och Comino plus de obebodda småöarna Cominotto, Filfla och St.Pauls och ligger i Medelhavet. Av 316 kvadratkilometer sammanlagd yta ligger 247 kvadratkilometer på huvudön Malta, vilket gör den ungefär lika stor som en femtedel av Öland. Ögruppen ligger 93 km söder om Sicilien och 290 km norr om den nordafrikanska kusten.

Huvudstad:

Valletta

Statsskick:

Republik (i brittiska samväldet) sedan 1974. Författning från 1974, senaste ändring 1987. Självständigt sedan 1964 (före detta brittisk kronkoloni). Malta är medlem i EU.

Religion:

97 % av befolkningen är romersk-katolsk.

Språk:

Officiella språk är maltesiska och engelska. Många pratar italienska.

Klimat:

Malta är känt för sin blåa himmel och sol, som skiner pålitligt här. Även under vintermånaderna november och december skiner solen i genomsnitt 6 timmar om dagen, under sommarmånaderna juni till augusti till och med 12 timmar. Även under våren och hösten kan det emellanåt bli mycket hett, när den så kallade sirockon tar med varm och torr luft från Afrika till Malta. På vinter ligger temperaturen sällan under 10 grader Celsius och är därmed tio grader högre än i Sverige. På hösten och vintern kommer enstaka regn, men oftast bara en kortare stund.

Elektricitet:

Det maltesiska elnätet har 220/240V växelström. Frekvensen ligger på 50 hertz. På samma sätt som i Storbritannien är eluttagen tre fyrkantiga öppningar i en trekant. Turister från Sverige bör därför ha med sig en passande trepolig adapter i bagaget. Ofta lånas de ut i hotellreceptionen. De kan även köpas på plats för en mindre summa.

Lokal tid:

CET. Sista söndagen i mars till sista söndagen i oktober: CET+1 (sommartid).

Telefonera:

Landsnumret för Malta är 00356 och direkt efter det slår man det önskade telefonnumret. Varken på Malta, Gozo eller Comino finns riktnummer. När du ringer från Malta till Sverige väljer du först 0046.

Land och människor:

Landskapet på det tre bebodda öarna präglas av kullar och terrassfält. Malta har inga berg eller floder. Vid kusten hittar man hamnar, vikar, vackra sandstränder och små klippvikar. Man kan åka färja till Gozo från Malta och på Gozo finns en frodig vegetation, mjukt böjande kullar och branta klippor. Comino är den minsta ön och det är lätt att ta sig dit med färja från Malta och Gozo.

Inresebestämmelser för svenska medborgare:

Malta är avtalspart i Europakonventionen om regleringen av personers rörlighet mellan Europarådets medlemsstater från 1957-12-13. Innehavare av svenskt, finskt, norskt och danskt pass är viseringsfri i 90 dagar.
• Vid in- och utresa krävs giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). Resehandlingen måste vara giltig minst ytterligare 6 månader efter utresedatumet. Observera att körkort eller vanliga id-kort/bankkort inte är godkända resehandlingar.
• För medborgare i andra länder rekommenderar vi att man frågar om de gällande inresebestämmelserna på destinationslandets ambassad.

Utrikesdepartementet i Sverige rekommenderar att frågor om visum för Malta ställs till den maltesiska ambassaden i Den Haag, Nederländerna (ansvarar för Sverige). TSS Travel Service Scandinavia AS ansvarar inte för fullständighet och aktualitet av webbsidornas innehåll.

Valuta/banker/kreditkort:

Sedan 2008-01-01 är euro officiell maltesisk valuta. Kurs: (maj 2017) 1 svensk krona (SEK) = 0,10 EURO; 1 EURO = 9,77 svenska kronor (SEK).
BANKERNAS ÖPPETTIDER
Må-fre kl. 08:30-12:30 och lör kl. 08:30-11:30. Vissa banker har även öppet längre.
KREDITKORT
De flesta hotell och restauranger samt många affärer accepterar Visa, Mastercard, American Express och Diners Club. Detaljer finns hos den utfärdar det aktuella kreditkortet.
EC-/MAESTROKORT
Med kreditkort och PIN-kod kan man ta ut kontanter i uttagsautomater hela Europa i den nationella valutan. Även Kort med Cirrus- eller Maestro-symbolen accepteras i regel som betalningsmedel. Mer information får du hos banker och finansinstitut.

Tullföreskrifter:

Vid inresa till eller transit genom Malta måste ett innehav på kontanter (oavsett valuta) eller lätt konvertibla värden (pantbrev, resecheckar etc.) med ett värde eller motvärde på 10 000.– euro eller mer deklareras. I det personliga bagaget får man ha med sig presenter till ett värde upp till 190,- euro tullfritt. Hit hör även varor, som kan köpas i taxfreeshopen i ankomsthallen. (Observera: värdet på större presenter kan inte fördelas på en grupp, t.ex. på olika familjemedlemmar). På föremål, med ett värde som överstiger beloppet 190,– euro tas en procentuell tullsats ut. För varor som förs in från medlemsländer i Europeiska unionen till Malta, gäller inte dessa begränsningar längre. Föremål, som kräver särskilt tillstånd för införsel (t.ex. vapen), beslagtas av tullmyndigheten fram till att tillståndet har getts. Om du skulle behöva mer tullinformation om införsel av varor, måste du informera dig direkt hos ambassaden i mållandet. Endast där går det att få juridiskt bindande information. Tullbestämmelserna för Sverige hittar du på Tullverkets webbplats www.tullverket.se eller genom telefonkontakt med dem.

Särskilda straffrättsliga föreskrifter:

Innehav också av minsta mängder droger är straffbart. Import av droger ses principiellt som “dealing”, alltså droghandel, och bestraffas som sådan med ett lägsta straff på 6 månader. Det finns möjlighet att lämna medtagna droger till tullen vid inresan, vilket inte bestraffas. Vid bevisad droghandel blir följden stränga fängelsestraff, gängse påföljd är f.n. 15 år.

Medicinsk information:

Vaccinationsskydd
Standardvaccinationer för barn och vuxna bör kontrolleras och kompletteras med anledning av resan. Vårdguiden rekommenderar därutöver vaccination mot hepatit A och B vid särskild exponering (t.ex. aktuella utbrott, enkla reseförhållanden, bristande hygien, insatser, otillräcklig tillgång till mediciner, speciella yrkesmässiga/sociala kontakter). Fråga på din vårdcentral.
Solkänsliga personer bör tänkta på långärmade kläder och solskyddskräm med hög skyddsfaktor eftersom solen och ozonbelastningen är betydligt starkare än i Sverige. På sommaren och tidig höst kan det varma, kvava vädret vara en stark påfrestning för hjärta och cirkulation; på hösten och vintern drabbas främst luftvägarna av det fuktiga och kalla vädret. Också reumatiska besvär förekommer vid längre vistelser genom det klimat som råder på Malta. Kranvattnet är en blandning av grundvatten och avsaltat havsvatten och bör inte drickas utan att det har kokats först. Vi ger ingen garanti för att den medicinska informationen är korrekt och fullständigt och ansvarar inte för eventuella skador som inträffar. Du ansvarar själv för din hälsa. Vi rekommenderar att en resesjukförsäkring tecknas. Kunden måste se till att han är i fysiskt och psykiskt skick att klara av den utvalda resan. Kunden måste ta reda på vad som krävs avs. fysisk rörlighet och intellekt för den här resan.

Alla uppgifter med reservation för eventuella fel/datum: maj 2017

kundenstimmen_schweden

“Trevlig o intressant!”

Christina M. från T. resenär, 14.13.20173


“Guiderna på utflykterna var mycket bra.”

Birgitta S. från G. resenär, 14.03.20173


“Totalt sett nöjda med hela resan”

Eva L. från E. resenär, 28.02.20173


3 TSS Travel Service Scandinavia AS och RSD Reise Service Deutschland ingår i en europeisk reseföretagskoncern som arrangerar resor för resenärer från ett flertal europeiska länder. Observera: Undersökningen har genomförts med resenärer, som har rest med RSD och med TSS Travel Service Scandinavia AS år 2016. Kommentarerna kommer från kunder som har rest med vår företagskoncern.

Förstoring: