Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

Flygplats Oslo

Kontakt:
Oslo Lufthavn AS
Edvard Munchs veg
2060 Gardermoen

Flygplatskod: OSL
www.osl.no


Tåg till och från flygplatsen

Flygtåget

Flygtåget går till/från stationerna Drammen, Asker, Sandvika, Lysaker, Skøyen, Nationaltheatret, Oslo S och Lillestrøm.

Flygtåget i din mobil: www.flytoget.no/
Information om priser och tidtabeller hos Flytoget.

NSB – Norska statliga järnvägarna

Alla NSB-regiontåg på sträckan Skien – Oslo – Lillehammer – Trondheim går via Oslos flygplats. Detta gäller även NSB-lokaltågen på sträckan Kongsberg – Eidsvoll.

Om du kommer med tåg från Karlstad via Charlottenberg, åker du till Lillestrøm där du byter till flygtåget till Oslo Gardermoen.

Information om priser och tidtabeller finns på SJ och NSB.


Buss till och från flygplatsen

Ruter
Ruter-bussarna går till/från Oslos flygplats och stannar på en rad ställen i närheten av flygplatsen. Information om priser och tidtabeller finns på Ruter och Trafikanten.

SAS-flygbussen
Flygbussen går tur-retur Oslos centrum – Oslos flygplats var 20:e minut alla dagar. Information om priser och tidtabeller finns på Flybussen.

Flygbussexpressen
Flygbussexpressen går till/från Majorstuen, Bekkestua, Ski och Fredrikstad. Information om priser och tidtabeller finns på Flybussekspressen.

Nettbuss
Nettbuss går till/från Kongsvinger, Årnes och Oslos flygplats. Nettbuss har även shuttlebussar till/från hotellen knutna till flygplatsen. Information om priser och tidtabeller finns på Nettbuss, och på shuttlebuss.


Bil till och från flygplatsen

E6:an söderifrån från Malmö/Göteborg fortsätter upp till Oslo. Det är enkelt att ta sig till flygplatsen från E6:an med fyrfilig motorväg ända fram till terminalen. Följ skyltar till Gardermoen på E6:an fram till avfarten för riksväg 174. Följ sedan skyltarna mot ”Terminal” ända fram till flygplatsen. Österifrån fortsätter E18 från Örebro/Karlstad till Oslo, där den ansluter till E6:an, kör sedan enligt beskrivningen ovan.

Från Karlstad går riksväg 61 via Arvika/Charlottenberg och fortsätter därefter på norska sidan som RV2/E16. Den går via Kongsvinger för att sedan ansluta till E6:an. Därefter se beskrivningen ovan.

Information om parkering finns på flyplatsens webbsida.

(www.avinor.no/flyplass/oslo/)


Taxi till och från flygplatsen

Om du vill åka taxi från flygplatsen rekommenderar vi att du går till taxidisken som finns i ankomsthallen. Taxidisken har information om de olika taxiföretagens fasta priser till olika destinationer i Norge. De kan också hjälpa till att boka en taxi åt dig. Taxihållplatsen är direkt utanför ankomsthallen. Nedan finns en översikt med företagen som kör till och från Oslos flygplats Gardermoen.

Oslo Taxi Tel +47 02323
Norges Taxi Tel +47 08000
Taxi 2 Tel +47 02202
Christiania Taxi Tel +47 02365
City Taxi Tel +47 02322
By Taxi Tel +47 45 80 45 45
Øvre Romerike Taxi Tel +47 03550
Nedre Romerike Taxi Tel +47 09080
Asker og Bærum Taxi Tel +47 06710
Follo Taxi Tel +47 64 85 68 68

Tillbaka till Information & tips