Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

TSS-nyheter


13.03.2024

„Vi har redan rest med TSS 26 gånger !“

En spontan intervju med de mest lojala kunderna hos resegruppen TSS:

Kundnöjdheten med RSD-gruppen, som även TSS tillhör, är mycket hög. Majoriteten av våra gäster reser med researrangören om och om igen. Varför är det så? Vad är det som särskilt imponerar på våra resenärer? Vi talade med ett par som har rest med oss inte mindre än 26 gånger under de senaste tio åren. De är våra mest lojala kunder.

mer


Pamukkale (världsarv, fotostopp)

15.02.2024

Alltid nära till UNESCO världsarv!

Att resa med TSS innebär att se det bästa av världen

Det finns resor som vi drömmer om hela livet: att äntligen få vara där korsriddarna slogs och kungarna bodde. Att med vördnad stå framför deras enorma palats och fästningar. Strosa genom berömda städer, ta del av deras färgstarka liv och gripande berättelser. Titta förundrat på fantastiska laguner, ner i breda raviner och upp på mäktiga bergskedjor.

mer

14.01.2021

Video med julhälsningar

Med den här videon skickar vi på TSS dig särskilt varma julhälsningar i dessa ovanliga tider. Vi hoppas att du och din familj håller er friska och får en riktigt trevlig jul och en bra start på det nya året 2021! Vi tackar dig för din lojalitet och ser optimistiskt på det kommande året. Snart ska vi återigen utforska den underbara världen tillsammans.

mer


15.12.2020

Planterar träd med barnen

„Vartenda träd gör skillnad“, säger barnen på initiativet Plant-for-the-Planet. För att rädda jordens klimat, vill de plantera så många som 1 000 miljarder träd.

mer


16.10.2019

RSD:s guider – proffs med hjärta och sinne

Vad är det som gör RSD:s guider så unika? Varför är det just de som står för den höga kvalitén på studieresor som arrangeras av RSD, moderbolaget till TSS?
Deras magiska formel lyder: stor kompetens + mycket medmänsklighet = starka personligheter. Så tar de hand om resenärerna på bästa möjliga sätt.
Vi har pratat med några av våra 500 kollegor som jobbar som guider världen runt. De har svarat på våra frågor och talat om för oss vad de uppskattar med TSS och sina resenärer samt vilka krav de ställer på sig själva.

mer


29.07.2019

Vi upptäcker världen med RSD/TSS/FVF -
intervju med trogna stamkunder

Dessa stamkunder har åkt på sex eller sju resor med RSD, TSS-företagsgruppens tyska partnerföretag.

De har upplevt och sett mycket och njutit av sina semesterdagar. Och de skulle alltid välja RSD igen för att uppleva världens underverk. Vi har frågat dem vad de tycker bäst om med RSD:s resor och bett dem att berätta sina favoritminnen.

mer


27.06.2019

Westcoast Kids får tillbaka sitt leende

TSS ger effektivt stöd till ett viktigt tandvårdsprojekt i Sydafrika

Ungefär 16 mil norr om Kapstaden ligger den lilla byn Paternoster vid Sydafrikas härliga västkust. Många familjer i byn lever i stor fattigdom. Detta innebär att barnen inte har tillgång till lämplig sjukvård eller tandvård. 95 procent av de 300 barn som går i byns enda skola har akut behov av tandvårdsbehandlingar. Då är hjälpprojektet Westcoast Kids en välsignelse för småttingarna.

mer


25.05.2019

RSD fyller 10 år!

Nu blir det fest; RSD firar sin tionde födelsedag!
År 2009 arrangerade RSD sin första resa – till Kappadokien. Idag, 2019, är vi en av Europas största arrangörer för studieresor med drygt 2 miljoner kunder och ett unikt sortiment av mycket populära resor världen över.

mer

10.07.2016

TSS satsar på nya resor

Nya, spektakulära studieresor gör semestern till en stor upplevelse

TSS utnyttjar sin årslånga erfarenhet som organisatör av studieresor och satsar stort: Våra reseproffs presenterar nu nya, fascinerande destinationer – självklart med den höga kvalitén våra kunder är vana vid. TSS:s gäster kan häpna över unika UNESCO-världsarv eller genial arkitektur. Och samtidigt njuter de av charmen och livskänslan i främmande länder och kulturer: på en färgglad marknad, i romantiska gränder i en historisk stadskärna eller hos fiskarna på stranden.

mer12.08.2015

TSS hjälper till efter kraftig jordbävning i Nepal

Fler än 8 500 döda blev den tragiska utgången efter den katastrofala jordbävningen i Nepal i april 2015. Ungefär 8,6 miljoner människor drabbades direkt, bland dem ca 1,2 miljoner barn. De revs ut ur sin vardag, förlorade sina hem och i många fall även familjemedlemmar. På grund av den ständiga rädslan för ytterligare efterskalv började återuppbyggandet väldigt långsamt.

TSS bestämde sig för att hjälpa de fattigaste av de fattiga. Tack vare företagsgruppens medlemmar och anställda stöddes många hjälpprojekt, bland annat ett som är mycket viktigt för alla.

mer


27.12.2014

RSD Reise Service Deutschland firar 1 miljon gäster

En drömresa till Orienten för vinnarna

De tyska semesterfirarna Ursula Schuster och Bernard Wunder är begeistrade: ”Ni gör ett suveränt jobb”.

Det var en härlig avslutning på två-länder-kombinationsresan ”Cypern och Turkiet” på en vecka för stamgästerna Ursula och Bernhard. I början av december 2014 hade de just kommit tillbaka från den turkiska norra delen av ön Cypern där de följde apostlarnas spår, besökte antika platser och fick en fantastisk inblick i den romerska epokens historiska byggnadskonst.

mer


19.12.2014

TSS-turister överlämnar bokgåva i Turkiet

Liksom förra året har TSS engagerat sig för barn i semesterregionen kring Antalya.

TSS väcker nämligen inte bara intresset för kulturen, historien och den härliga naturen hos sina resenärer, TSS möjliggör möten med människorna.

Efter att TSS fått ett nödrop från en skola vid Kaş funderar de inte länge och agerade: Skolbiblioteket där var inte bara torftigt, skolbarnen hade endast väldigt lite tillgång till läsmaterial. NBK, partnern på plats, organiserade snabbt ett stort urval av fakta-, sago- och läroböcker och åkte med så många som fyra resebussar till skolan för att överlämna dem.

mer


30.06.2014

Högsta betyg för TSS-bussförare

Till en perfekt organiserad TSS-studieresa hör inte bara noggrant utvalda hotell och kvalificerade reseledare som ofta får beröm.

Även bussförarna måste vara äkta proffs – pålitliga och inriktade på att gästerna skall må bra. Vår turkiska partner NBK Touristic i Antalya håller ett vaksamt öga på det och försöker alltid leva upp till de höga TSS-standarderna på plats.

mer


26.06.2014

Fint besök hos TSS i Antalya

Han kom för att visa sin uppskattning och namnet för provinsen Antalya: Recep Yüksel, guvernörens ansvarige ställföreträdare för turism och kultur.

Han ville gärna vara med på gruppfotot – med representanten Recep Yavuz vid sin sida och inramad av medlemmar i teamet i Antalya på gott humör.

mer


13.06.2014

Den allvarliga gruvolyckan i Soma

Det var fruktansvärda bilder som nådde oss från platsen med den förödande gruvolyckan: Den 13 maj dog 301 gruvarbetare i västturkiska Soma och efterlämnade förtvivlade familjer. De efterlevande lovades stöd. Men framför allt anhöriga, som bor kring Soma i svårtillgängliga bergsbyar, får inte alltid hjälp snabbt.

mer21.12.2013

Patara – en historisk fotoutställning på Antalyas flygplats

På Antalyas flygplats dokumenterar en fotoutställning hur den antika metropolen Patara friläggs igen bit för bit.

På platsen där idag en kilometerlång sandstrand sträcker sig längs Lykiens kust låg en gång Patara, en ståtlig antik metropol, en synnerligen viktig hamn och en romersk provinshuvudstad. Här uppehöll sig aposteln Paulus, här föddes den helige Nikolaus. Och i en sevärd bildutställning på Antalyas flygplats kan ankommande resenärer förundras över vad det gifta arkeologparet Havva och Fahri Isik har fått fram ur den ditblåsta sanden i Patara de senaste 25 åren.

mer05.12.2013

Bokprojekt i Turkiet

TSS har många anknytningar till Turkiet: Vi visar våra gäster landets fascinerande historiska ställen och härliga natur och möjliggör möten med befolkningen. Vi stöder även lokala kulturprojekt.

mer


08.08.2013

Europa – vi kommer!

När telefonerna ringer hos arrangörsgruppen för bildningsrundresor RSD, då sätter Europa fart på riktigt. För rundturen genom Kappadokien eller ett fantastiskt hotell i Dubai – sådana härliga resor bokas på tyska, på franska eller på nederländska.

mer


06.06.2013

Våra partner i Turkiet säger TACK!

Vår turkiska partner tackar för det mycket goda samarbetet med RSD, företagsgruppen som även TSS ingår i. RSD hör till Europas största arrangörer av bildningsresor. Det är särskilt det livliga utbytet som bidrar till att partnerna och framför allt resenärerna är nöjda.

mer


02.02.2013

3-årsjubileum för en av Europas största arrangörer av bildningsresor

Våra semesterfirare är övertygade – jubileum för en framgångshistoria

RSD, partner till TSS, har en bra anledning att fira: Sedan numera tre år tillbaka presenterar det engagerade expertteamet speciella resor för kräsna turister – och det till de bästa priserna. Hur omtyckta de noggrant utvalda studie- och upplevelseresorna har blivit, visar en kort blick på statistiken: För ett litet tag sedan kunde semesterfirare nr. 500 000 hälsas välkomna under en Turkiet-rundresa. Som ett litet tack fick de en lyxresa för två personer till Förenade Arabemiraten.

mer


01.06.2012

Travel Service Scandinavia i Myra

RSD är partnern till TSS och hör till Europas största arrangörer av bildningsrundresor. Företagsgruppen gick med på att ge en donation på över 100 000 TL, detta motsvarar 50 000 euro, för att stödja utgrävningarna i Myra i sydvästra Turkiet.

mer