Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

30.06.2014

Högsta betyg för TSS-bussförare

Till en perfekt organiserad TSS-studieresa hör inte bara noggrant utvalda hotell och kvalificerade reseledare som ofta får beröm.

Även bussförarna måste vara äkta proffs – pålitliga och inriktade på att gästerna skall må bra. Vår turkiska partner NBK Touristic i Antalya håller ett vaksamt öga på det och försöker alltid leva upp till de höga TSS-standarderna på plats.

Med vilken framgång det görs kan NBK-chefen Recep Yavuz belägga med undersökningar: I de 70 000 frågeformulären som våra gäster fyllde i förra vintersäsongen fick bussförarna som jobbar på TSS återigen bästa betyg. Men Recep Yavuz ville veta det mer exakt: Han bad även sina reseledare att bedöma sina 350 bussförarkollegor. Resultat: Även här fick de som körde TSS-bussarna sammantaget mycket beröm. Det gällde exempelvis uppträdandet gentemot resenärerna, vilket intryck de gav utseendemässigt och hur trafikreglerna efterlevdes.

Teamen av bussförare och reseledare såg till att 200 000 TSS-gäster från elva europeiska länder den senaste säsongen togs väl omhand på alla sätt och vis. Resegrupperna åkte då fantastiska nio miljoner kilometer mellan Antalya, Izmir, Kappadokien och Istanbul – utan olyckor, utan problem. Bussförarna vet vilka förväntningar som ställs på dem – av TSS-Reisen och av gästerna. Viktigt för bussförarnas motivation var att de bodde i samma hotell som våra gäster och åt i samma restauranger.

För de tio bäst placerade i reseledarundersökningen uttdelade NBK Touristic inte bara diplom utan alla fick en premie på en månadslön. NBK-chef Yavuz: ”Vi vet att TSS-gästerna kan lita på de här kollegorna. Och bussförarna ser fram emot att vara med ombord igen nästa säsong!”


Tillbaka till översikten