Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

07.11.2023

Resor med TSS – till nytta för människor, djur och miljö

TSS är ett av få svenska företag som har fått en särskild utmärkelse för sitt ekologiska och sociala engagemang inom turistbranschen (vi rapporterade…). Du som reser med oss bidrar till att skydda människor, djur och miljö.

Till exempel när TSS-gäster åker på utflykter på plats och lär känna lokalbefolkningen eller förundras över UNESCO:s natur- och kulturarv.

Till exempel i Kappadokien där de besöker de otroliga grottkyrkorna i Göreme, i Lykien där de utforskar det unika antika Efesos eller i Indien där de besöker den fascinerande Taj Mahal. Våra kvalificerade TSS-guider förklarar och guidar med stor omsorg. De uppmuntrar gästerna att acceptera och respektera lokala regler och sedvänjor för att skydda oersättliga konst- och kulturskatter.

TSS-grupperna fördjupar sig i spektakulära djur- och naturlandskap – Sydafrikas Kruger nationalpark, Galápagosöarna eller sköldpaddsstranden på den cypriotiska Karpaz-halvön. Då beundrar våra TSS-gäster floran och glädjas åt exotiska djur. Men de kommer inte för nära och skrämmer dem inte. TSS-gästerna tar med sig oförglömliga intryck, men de lämnar inte kvar någonting.

Och så finns förstås de underbara mötena med lokalbefolkningen – på doftande marknader, på promenader genom pittoreska gränder i gamla städer, på en gemensam lunch med en familj i den vietnamesiska kryddbyn Tra Que. Trots all värme och nyfikenhet förblir hänsyn och respekt för främmande kulturer och traditioner en viktig fråga för våra TSS-resenärer.

Du som reser med TSS är mer än bara en turist. På destinationen blir du också en uppskattad gäst med mycket hjärta och sinne.


Tillbaka till översikten