Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

05.12.2013

Bokprojekt i Turkiet

TSS har många anknytningar till Turkiet: Vi visar våra gäster landets fascinerande historiska ställen och härliga natur och möjliggör möten med befolkningen. Vi stöder även lokala kulturprojekt.

Och vi har ett stort hjärta för barnen i detta underbara semesterområde: På sista skoldagen innan sommarlovet byggde TSSs guider upp bokstånd på Antalyas centrala torg. ”Varje grundskolelev som kom förbi med sina betyg fick en bok i present”, säger Recep Yavuz på NBK Touristic, vår pålitliga turkiska servicepartner på plats. TSSs guider hade köpt 20 000 barnböcker med sagor, äventyrs- och upptäckarhistorier. Barnen var begeistrade, och böckerna gick åt som smör i solsken.

I landets största bokprojekt hittills investerades över 630 000 kr. Våra NBK-guider sparade tillsammans knappt 350 000 kr, och RSD Reise Service Deutschland och turkiska köpcenter spenderade ytterligare 140 000 kr vardera. Antalya stad stödde bokprojektet organisatoriskt. Initiativtagarnas engagemang berömdes även av parlamentsledamöter och till och med av skolministern. År 2014 ska presentprojektet upprepas.

För oss på TSS är Turkiet mer än bara ett resmål. Vi engagerar oss för landets kulturella arv, respekterar människorna och står i vänskaplig kontakt med dem. Deras tacksamhet är vårt största beröm.


Tillbaka till översikten