Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

15.02.2024

Alltid nära till UNESCO världsarv!

Att resa med TSS innebär att se det bästa av världen
Det finns resor som vi drömmer om hela livet: att äntligen få vara där korsriddarna slogs och kungarna bodde. Att med vördnad stå framför deras enorma palats och fästningar. Strosa genom berömda städer, ta del av deras färgstarka liv och gripande berättelser. Titta förundrat på fantastiska laguner, ner i breda raviner och upp på mäktiga bergskedjor.

Upplev allt detta tillsammans med en älskad person. Även tillsammans med likasinnade. Omhändertagna av vänliga reseledare som förklarar allt tydligt på sitt eget språk och alltid finns till hands med hjälp och råd. Äkta, kvalificerade reseproffs som har öppnat dörrar för dig på våra TSS-resor i många år: Kliv in i de fascinerande världarna på våra TSS-studieresor. Ingen annanstans finns det så goda chanser att komma riktigt nära en av de många UNESCO-platserna. TSS är utan tvekan en av de researrangörer som har flest världsarv i sitt program.

Det är hisnande vad UNESCO – FN:s kulturorganisation – har sammanställt på sin „världsarvslista“. För närvarande finns det cirka 1 200 unika kulturminnen och naturområden utspridda i 168 länder över hela världen.

Dubrovniks underbara gamla stad och det legendariska Troja finns bland dem, liksom Australiens Kakadu National Park och Kinas utgrävda terrakottaarmé. Och naturligtvis Maltas underbara huvudstad Valletta och den arabiska prakten i det an-dalusiska Grenada. För att inte glömma Kolossen på Rhodos, de dansande dervischerna i Kappadokien eller Norges otroliga Geirangerfjord.

Och vad har alla dessa absoluta resehöjdpunkter gemensamt? Jo, du hittar dem alla i vårt aktuella utbud av semesterresor. Till exempel på den 4-stjärniga studieresan „Kroatien & Montenegro“, på världens vackraste havsresa med vårt Hurtigruten-postfartyg längs Norges kust. Eller som en del av vår exklusiva upptäcktsresa „Rhodos & Egeiska havet“.

Bläddra eller scrolla genom TSS:s reseunderland så får du se: Du kommer att stöta på många fler spektakulära UNESCO-världsarv: i Istanbul och Toscana, i Lykien, på slottet i Versailles, när du besöker indiska Taj Mahal eller det jordanska ökenlandskapet Wadi Rum. Vår reselista över TSS:s världsarv kan göras hur lång som helst.

Alla UNESCO världsarv är unika vittnesbörd om mänsklig kultur och naturfenomen av exceptionell skönhet. För att betraktas som ett „världsarv“ och få en plats på UNESCO:s lista måste det ha „enastående universell betydelse“. En kultur- eller naturtillgång måste vara unik, autentisk och intakt. Kriterierna för att tas upp på UNESCO:s lista är t.ex. att det är „ett mästerverk av mänsklig kreativitet“. Eller „enastående naturfenomen“

Låt dig inspireras av dessa fantastiska UNESCO-sevärdheter. Gör dina drömmar till verklighet.


Tillbaka till översikten