Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

06.11.2023

Du som reser med TSS bidrar till att skydda människor och miljö

Vi pratar inte bara, utan vi agerar också konsekvent – för bevarandet av natur och miljö, för bättre arbetsvillkor, för allas vår framtid! För TSS, Travel Service Scandinavia, är denna princip av grundläggande betydelse.

Travelife Partner

Travelife – ett viktigt, internationellt erkänt turisminitiativ – har nu gett TSS en särskild utmärkelse för företagets extraordinära insatser för social och ekologisk hållbarhet. Som en av få researrangörer i Norden har TSS utsetts till „Travelife Partner“ i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Detta betyder även att alla som väljer att resa med TSS bidrar till att skydda människor och miljö. TSS-gästerna tar ett aktivt ansvar.

De viktigaste förutsättningarna för Travelife-utmärkelsen är företagets aktiva sociala ansvar – inklusive arbetsvillkor och rättvisa affärspraxis, främjande av kulturell mångfald samt ett tydligt och hållbart miljöarbete.

TSS, en av Nordens största studieresearrangörer med hundratusentals gäster, har tagit fram en omfattande katalog med strikta, företagsspecifika hållbarhetsriktlinjer. Dessa ska implementeras, garanteras och främjas av och för alla som samarbetar med TSS och arbetar för oss. Några exempel är:

  • På semesterdestinationerna används endast moderna bussar med lägsta möjliga CO2-utsläpp.
  • På plats erbjuder TSS inga utflykter som skadar människor, djur, växter eller naturresurser eller som är socialt och kulturellt oacceptabla. De utbildade guiderna följer med och ger TSS-gästerna råd om detta, även för att främja lokala tjänster, hantverk och produkter.
  • TSS-anställda utomlands skyddas av sjuk- och ansvarsförsäkringar i enlighet med nationell lag.
  • Vi skriver inte ut om det inte behövs, sorterar skräp och använder certifierat återvunnet papper – även för att trycka broschyrer.

Den stora researrangören TSS tar ett stort socialt ansvar över hela världen. Vi har under flera år gett stöd till behövande barn i Nepal, Turkiet, Ghana, Vietnam och Sydafrika genom olika projekt och insamlingskampanjer. Och TSS gav ett generöst ekonomiskt bidrag till de arkeologiska utgrävningarna i historiska Myra i sydvästra Turkiet.

Vi på TSS förblir helt enkelt trogna vårt motto:

Vi pratar inte bara – vi agerar tillsammans!


Tillbaka till översikten