Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

15.12.2020

Planterar träd med barnen

„Vartenda träd gör skillnad“, säger barnen på initiativet Plant-for-the-Planet. För att rädda jordens klimat, vill de plantera så många som 1 000 miljarder träd.

Träd absorberar nämligen stora mängder av växthusgasen CO2. Även TSS, Travel Service Scandinavia, är engagerat i klimatfrågan och stödjer barnens initiativ: TSS har donerat 5 000 träd till Plant-for-the-Planet.

Träden ska hjälpa barnen att kämpa för ett bättre klimat och en bättre framtid. Det går att läsa på gåvobeviset som TSS har fått.

Barninitiativet Plant-for-the-Planet grundades i början av 2007. Sedan 2011 har Plant-for-the-Planet fört vidare den kända Billion Tree Campaign från Förenta nationernas miljöprogram (UNEP) och tagit ansvar för den officiella globala trädräknaren. Målet med Billion Tree Campaign var att plantera 1 miljard träd. Nu har barnen bakom Trillion Tree Campaign ett ännu ambitiösare mål; de ska plantera 1 000 miljarder träd. Hittills har 13,6 miljarder planterats, till exempel över 5 miljoner träd som har återplanterats på den mexikanska halvön Yucatán.

I nuläget har Plant-for-the-Planet över 88 000 unga „ambassadörer för klimaträttvisa“ från 74 länder. Initiativet har furste Albert II av Monaco och Tysklands före detta miljöminister Klaus Töpfer som beskyddare.

Plant-for-the-Planet har över 1 500 så kallade akademier där barn kostnadsfritt delar sina kunskaper och sin begeistring för att skydda jordens klimat med andra barn.

För att samla in pengar till planteringsprojekt, tar barnen emot gåvor och säljer böcker, affischer och sin prisbelönta klimatsmarta mjölkchoklad.

Mer information hittar du på: www.plant-for-the-planet.org


Tillbaka till översikten