Dubai: Ditt 4-stjärniga drömhotell TIME GRAND PLAZA HOTEL

Läge: Det bekväma 4-stjärniga hotellet byggdes 2010 och ligger i hjärtat av Al Qusais i närheten av många sevärdheter.

Faciliteter: TIME Grand Plaza Hotel erbjuder gästerna en modern och samtidigt lyxig inredning. Här finns en generös reception med en inbjudande lobby där ljuset flödar. De 232 rymliga rummen med gedigen inredning erbjuder högsta komfort. Det finns ett gemytligt kafé och i hotellets restaurang erbjuds både internationella rätter och specialiteter från landet. För avkoppling finns en spaavdelning och en mycket välutrustad träningslokal. Hotellets höjdpunkt är den uppvärmbara poolen med poolbar på hotellets takterrass.

Boende: De bekväma dubbelrummen är utrustade med badkar eller dusch, WC, hårtork, tofflor, badrockar, te- och kaffemaskin, telefon, WiFi (mot avgift), sat-TV, minibar (mot avgift), safe och klimatanläggning.

Idrott/underhållning: För sportaktiviteter är träningslokalen öppen dygnet runt. Hotellet erbjuder dessutom bastu och ångbad. Mot avgift kan man även koppla av med en professionell massage.

Observera: I TIME Grand Plaza Hotel serveras inte alkohol. Man kan självklart dricka medhavda drycker på rummen.

Ditt 5-stjärniga superlyxhotell: WALDORF ASTORIA

Läge: Det 5-stjärniga hotellet Waldorf Astoria öppnades 2013. Det ligger i Ras al-Kaimah på Förenade Arabemiratens västkust, direkt på en lång sandstrand vid Persiska viken.

Faciliteter: Hotellet Waldorf Astoria tillhör en av världens mest berömda kedjor med lyxhotell. Det ligger mellan en 250 meter lång sandstrand och en 18-håls golfbana. Direkt bredvid hotellets privata strand ligger en utomhuspool med härlig utsikt över havet. I hotellets stora lobby finns en bar där gästerna kan njuta av te och kaffe samt fina tårtor och bakelser medan de lyssnar på pianomusik. Det lyxiga hotellet har även 5 restauranger som erbjuder specialiteter från hela världen. Välj mellan hotellets amerikanska steakhouse och huvudrestaurangen med avslappnad atmosfär och internationella rätter. Alternativt erbjuder poolrestaurangen vid hotellets utomhuspool mellanmål och lättare rätter.

Boende: De lyxiga dubbelrummen är utrustade med separat dusch och badkar, WC, minibar (mot avgift), MP3-spelare, sat-TV, safe och WiFi (mot avgift).

Idrott/underhållning: Mot en avgift kan du koppla av i spaavdelningen med bastu, bubbelpool och 12 rum för många olika behandlingar. Användning av träningslokalen ingår i priset. Det finns även tennisbanor med strålkastare. I hotellets pittoreska omgivning erbjuds ridning och bågskytte mot en avgift. Al Hamra Golf Club ligger alldeles i närheten av hotellet

Rumsexempel


Allt detta erbjuder vårt utflyktspaket ”Upptäckare”

Stor rundtur i Dubai inkl. museum

Se fram emot en fascinerande utflykt med information om traditionella Dubai. På ett fotostopp beundrar ni Burj Khalifa. Världens högsta byggnad syns på långt håll och präglar superlativens stad.

På ett besök i Al-Fahidi-fortet som idag hyser Dubai Museum (inträde ingår) upplever ni det ursprungliga Dubai. Efter en kort färd i en traditionell vattentaxi till Dubai Creeks andra sida iakttar ni hur handlarna prutar i guldsouken. Dessutom besöker ni en guldsmyckesoch en skinnateljé på en exklusiv shoppingtur i lyxstaden. Dubais höjdpunkter kommer att begeistra er.

Båttur Dubai inkl. middag

Låt dagen gå mot sitt slut med ett alldeles speciellt kvällsarrangemang. Ombord på en traditionell “dhow“ njuter ni av Dubais fantastiskt upplysta skyline. Under båtturen längs med kusten serveras också middagen ombord. Njut av arabiska och internationella rätter.

Rundtur i Abu Dhabi inkl. lunch

Upplev den vackraste sidan av Abu Dhabi, en av världens rikaste städer. Ni besöker bl.a. Heritage Village, Yas Marina och Sheikh Zayed-moskén, Arabemiratens största moské. Ni får även mat och dryck. Under lunchrasten har ni tid att smälta era intryck.

Utflykt “Dubais 5 landmärken“!

Upplev Dubais 5 mest berömda landmärken med oss. I början av utflykten har vi möjlighet att gå genom köpcentrumet Dubai Mall.

Sedan åker vi vidare till det kända hotellet Burj Al Arab där vi gör ett fotostopp.

I stadsdelen “Dubai Marina“ med sina otaliga yachter och skyskrapor upplever vi Dubais lyx på nära håll.

Sedan besöker vi den världsberömda palmön The Palm och njuter av utsikten över Dubais hisnande skyline.

Vi åker till hotellet Atlantis och beundrar hajarna i jätteakvariet. Till sist tittar vi på mångfaldiga och färgglada handknutna mattor på ett mattgalleri. Dubai kommer att begeistra dig.

Tjänsterna som är inkluderade för dig

 • Flyg tur och retur till Förenade Arabemiraten
  med Turkish Airlines (bästa europeiska flygbolaget 2011 – 16)5
  inkl. hotelltransfer
 • 4 övernattningar i dubbelrum på
  det 4-stjärniga drömhotellet
  (nationell kat.)
  TIME GRAND PLAZA HOTEL****
  inkl. 4x riklig frukostbuffé
 • 2 övernattningar i dubbelrum på
  det 5-stjärniga superlyxhotellet
  (nationell kat.)
  WALDORF ASTORIA*****
  – inkl. riklig frukostbuffé
  – kostnadsfritt utnyttjande av hotellets faciliteter:
  • generös utomhusdel med swimmingpooler
  • hotellets privata sandstrand
  • komplett utrustad träningslokal
 • Fantastisk utflykt “Dubais 5 landmärken“:
  • Hotellet Atlantis
  • Palmön The Palm
  • Fotostopp vid hotellet Burj Al Arab
  • Dubai Marina
  • Dubai Mall
 • Fackutbildade engelsktalande guider

5 Flyg med Turkish Airlines (Sky Trax World Airline Award 2011 – 2016 för bästa europeiska flygbolag) med byte i Istanbul tur och retur Förenade Arabemiraten


Dina extra tjänster

Utflyktspaketet “upptäckare“:

I paketet ingår dessa 3 utflykter:

 • “Stor rundtur i Dubai inkl. museum“,
 • “Båttur i Dubai inkl. middag“ och
 • “Rundtur i Abu Dhabi inkl. lunch“:

endast 2099,– SEK per person.

Information om landet Förenade Arabemiraten

Jämförelse av temperaturer UAE DUBAI – Stockholm

 jan.feb.marsaprilmajjunijuliaug.sep.okt.nov.dec.
UAE Dubai242527323638414037353126
Stockholm-2-14915202221181151

Abu Dhabi och Dubai

Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten (UAE) består av sju emirat: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaywayn, Ras al-Khaimah, Fujairah.

Huvudstad

Abu Dhabi (ca 1,2 milj. invånare).

Statsskick

Federation av sju självständiga emirat sedan 1971. Provisorisk författning från 1971, permanent sedan 1996. Högsta organ är Federala högsta rådet, som bildas av de sju emirerna och som bestämmer statschef. Nationalförsamlingen (Majlis al-Ittihad al-Watani) med 40 utsedda medlemmar har uteslutande rådgivande funktion. Politiska partier är ej tillåtna. Självständighet sedan 1971 (från Storbritannien).

Religion

Islam är statsreligion (85 procent sunniter, 15 procent shiiter). Bosatta utlänningar utövar sina religioner obehindrat (t.ex. kristendom, ej inhemska riktningar av islam, hinduism).

Språk

Officiellt språk är arabiska. Inom affärslivet och på hotellen talar och förstår man även engelska.

Klimat

Subtropiskt till tropiskt ökenklimat med mycket låg årsnederbörd (oftast på vintern); extremt hett och kvalmigt från maj till oktober (högsta dagstemperatur över 45°C); genomsnittlig temp. i januari 18°C, i augusti 34°C.

Lokal tid

Centraleuropeisk tid (CET) +3 timmar. Vid europeisk sommartid är tidsskillnaden +2 timmar.

Elektricitet

220-250 volt växelström, 50 hertz. Normalt behöver man trepoliga kontakter för elanslutning. Adaptrar finns i alla elbutiker och alla större stormarknader.

Telefon

Förval för utlandssamtal från Sverige till UAE är 00971, från UAE till Sverige väljer man 0046 och tar bort nollan i riktnumret.

Land och människor

På grund av islam är alkoholkonsumtionen begränsad i UAE. Särskilt i emiratet Sharjah gäller ett strängt, generellt alkoholförbud. Här erbjuds inte alkohol på några hotell, däremot serveras alkohol i de övriga emiraten.
Under fastemånaden ramadan måste man räkna med begränsningar i vardagen (t.ex. stänger restauranger utanför hotellen på dagen, myndigheter har begränsade arbetstider) och med ökad känslighet för religiösa angelägenheter och när det gäller frågor om att respektera islamiska traditioner.
Det är förbjudet att äta, dricka, röka (även i fordon) offentligt från soluppgång till solnedgång även för icke-muslimer. Under den här tiden bör kvinnor helst ha diskret klädsel med långa ärmar och män låta bli att använda korta fritidskläder.
I UAE ger man normalt dricks. På samma sätt som i USA är det en del av inkomsten i serviceyrken. Dessutom symboliserar dricksen ett erkännande för servicen som har utförts. För hotellstäderskan kan man lämna ca 10-20 SEK per natt. På restauranger eller för taxi är ca 10 % av beloppet på notan brukligt.
I affärer ger man ingen dricks. På gruppresor är det lämpligt med ca 20 SEK per dag och person för reseledaren, för busschaufförer 10-20 SEK per dag och person.
Men självklart bestämmer var och en själv om och hur mycket man ger i dricks.

Inresebestämmelser för svenska medborgare

Svenska medborgare behöver inget visum för inresa i UAE, dock behöver passet vara giltigt minst ytterligare sex månader efter det avsedda hemresedatumet. Vid framkomst i UAE utfärdas ett kostnadsfritt visum för 90 dagar. UAE:s ambassad i Stockholm utfärdar inga viseringar för närvarande. Svenska provisoriska pass godkänns inte för inresa. Barn måste ha eget pass. ID-kort och provisoriskt ID-kort godtas inte. Vi rekommenderar att medborgare från andra länder informerar sig om de gällande inresebestämmelserna hos UAE:s ambassad.
Observera: Innan du reser till Förenade Arabemiraten, kontrollera de visumbestämmelser som gäller för dig och se till att du har ett giltigt visum om detta krävs. Gällande inreseinformation ger ambassaden för Förenade Arabemiraten i Stockholm. Du ansvarar själv för att ansöka om och uppvisa visum som ev. krävs. Travel Service Scandinavia AS ansvarar inte för fullständighet och aktualitet av webbsidornas innehåll.

Reseledning

De reseledarna är mycket välutbildade och kommer att informera utförligt om landet, människorna, historian, kultur etc. och bistå med råd och dåd i alla organisatoriska angelägenheter. De kommer att hjälpa till med rumstilldelningen och ser fram emot att få hälsa er välkomna på den inledande informationen. Där får du reda på allt som är värt att veta och nyttig information för genomförandet av hela resan. Det finns anledning att glädja sig: Vi har satt samman ett omväxlande program med otaliga höjdpunkter, som ger dig möjlighet att uppleva UAE:s kultur och varierade landskap och få reda på mycket om landet och människorna. Din resa inkluderar redan många tjänster. Om du vill går det att berika semestern genom att välja extra tjänster.

Valuta/banker/kreditkort

Valutan heter dirham (AED). 1 dirham = 100 fils (gäller: februari 2019): 1 SEK = ca. 0,40 AED, 1 AED = 2,53 SEK.
Det går att växla pengar hos bankerna under öppettiderna och på hotellet. Bankernas öppettider: lör – ons kl. 8.00-15.30, tor. kl. 8.00-14.00; vissa banker har även öppet kl. 16:30-18:30, fredag och lördag är helg.
Internationella kreditkort accepteras av hotell, biluthyrningsföretag och många affärer. Det går att ta ut kontanter i automater med PIN-kod. Resecheckar accepteras nästan överallt.

Tullföreskrifter

Införsel av vapen, droger, falska pengar och pornografiska artiklar straffas hårt. Även titelsidor med frigjorda illustrationer kan tolkas som pornografi. Inspelade videokassetter kontrolleras ev. och beslagtas. Det är även förbjudet att införa E-cigaretter. De konfiskeras vid införsel. Om du skulle behöva mer tullinformation om införsel av varor till UAE, kontakta UAE:s ambassad direkt. Endast där går det att få juridiskt bindande information. Mer information på: www.regeringen.se/sb/d/1475.
Information om tullbestämmelserna för införsel av varor i Sverige finns på Tullverkets webbsida: www.tullverket.se.

Landspecifika säkerhetstips

Med tanke på den allmänna situationen i Mellanösternregionen bör man även vara uppmärksam i Förenade Arabemiraten. I UAE råder stränga islamiska moralföreställningar. Homosexualitet och utomäktenskapliga sexuella förbindelser är förbjudna och leder till fängelsestraff om polisanmälan görs. På hotell uppstår normalt sett inga svårigheter för turister när man delar hotellrum. Enligt islamisk rätt kan det leda till böter eller fängelsestraff att visa ömsesidiga kärleksbetygelser (t.ex. kyssar, smekningar) offentligt. Därför rekommenderas att hänsyn tas till seder och bruk i UAE. Resenärer bör uppträda återhållsamt offentligt och uppträda så hänsyn tas till landets religiösa, politiska, kulturella och sociala traditioner och hålla sig borta från eventuella demonstrationer eller protester.
Även innehav och konsumtion av minsta mängder droger innebär fängelsestraff. Till och med mjuka droger som har tagits flera dagar tidigare kan fastställas med blodprover och bestraffas hårt.

Särskilda straffrättsliga föreskrifter

UAE är ett av de säkraste länderna i Mellanöstern med en mycket låg kriminalitetsnivå. Det går ändå inte att utesluta enstaka fickstölder t.ex. i stora köpcenter.
Det är straffbart att fotografera/filma följande inrättningar: militäranläggningar, hamnar, flygplatser, härskarpalats, allmänna byggnader, industrianläggningar, råolje-/naturgasanläggningar. Vid överträdelser konfiskeras åtminstone kameran/filmen/chipet.

Medicinsk information

Vaccinationsskydd: 1177 Vårdguiden (www.1177.se/Tema/Vaccinationer/Varldsdelar/Varldsdelar-Asien/Forenade-Arabemiraten/) rekommenderar att du kontaktar din vaccinationsmottagning för att gå igenom vilket skydd som just du behöver för resan. Genom barnvaccinationsprogrammet i Sverige har de flesta som vuxit upp i Sverige skydd mot t.ex. difteri, stelkramp, mässling, röda hund och påssjuka. Vaccination mot hepatit A och B rekommenderas vid en vistelse längre än tre veckor.

Tillgång till mediciner:

Det är förbjudet att föra in vissa vanliga mediciner eller de verksamma ämnena i dem utan recept från läkare. Ta reda på vad som gäller för dig. Tillgången till mediciner på landsbygden kan inte alltid jämföras med Europa, i de större städerna är den dock relativt god. Även europeiska läkare är verksamma i landet. Ett tillräckligt, globalt giltigt sjukförsäkringsskydd med pålitlig hemtransport rekommenderas principiellt. Ett visst skydd brukar ingå i hemförsäkringen, hör med ditt försäkringsbolag. Kunder måste säkerställa att deras fysiska och psykiska skick är lämpligt för den utvalda resan. De måste informera sig om den fysiska rörligheten och mentala hälsan som resan kräver.

Alla uppgifter med reservation för eventuella fel datum: juni 2019

kundenstimmen_schweden

”Reseprogrammet var exakt som vi ville ha det. Det var som Tusen och en natt, obeskrivligt vackert.”

Annegret P., resenär, 25.04.20153


”Mer valuta för pengarna går knappt att få.”

Raymond A., resenär, 01.02.20153


“En fantastisk upplevelse.“

Gunnar F. från L., resenär, 15.03.20163


„Bra resmål, rimligt pris.“

Matts Christer P. från H., resenär, 10.10.20173


3 TSS Travel Service Scandinavia AS och RSD Reise Service Deutschland ingår i en europeisk reseföretagskoncern som arrangerar resor för resenärer från ett flertal europeiska länder. Observera: Undersökningen har genomförts med resenärer som reste med RSD och med TSS Travel Service Scandinavia AS år 2017. Kommentarerna kommer från kunder som har rest med vår företagskoncern.

Förstoring: