Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

8 dagars 5-stjärnig lyxsemester i Dubai
inklusive lyxhotell på palmön och de 5 landmärkena i Dubai!

En av skandinavernas mest omtyckta lyxresor!³

Ditt 4-stjärniga drömhotell: TIME GRAND PLAZA ****

TIME GRAND PLAZA HOTEL

Ert moderna och lyxiga 4-stjärniga hotell ligger nära många sevärdheter. Det finns en rymlig reception med en ljus och fin lobby, ett mysigt café och en restaurang där ni kan njuta av både internationella och lokala rätter. För att koppla av har vi tillgång till bl.a. en spa- och massageservice. Höjdpunkten är den uppvärmda poolen med poolbar på takterrassen där du kan njuta av läckra drinkar och snacks (mot en avgift). Rummen är utrustade med badkar eller dusch, toalett, hårtork, te- och vattenkokare, telefon, wi-fi, satellit-tv, safebox och A/C.

Ditt 5-stjärniga lyxhotell: DUKES THE PALM *****

DUKES THE PALM

Ert moderna 5-stjärniga lyxhotell ligger på den världsberömda palmön The Palm direkt på en lång sandstrand vid Persiska viken. Ert lyxhotell erbjuder förstklassig service och en fantastisk utsikt. Hotellets faciliteter är bl.a. en inomhuspool och två utomhuspooler, en träningslokal på 14e våningen med utsikt över Dubais imponerande stadsiluett, en cigarr- och whiskylounge, en champagne- och telounge, DUKES Bar och två restauranger som serverar specialiteter från världens alla hörn. Dessutom erbjuds vattensport och frisör mot betalning. De lyxiga dubbelrummen på DUKES har en yta mellan 27–31 m² och är utrustade med dusch/toalett, hårtork, te- och kaffebryggare, wi-fi, satellit-tv och safebox.

The Palm

Inkluderat i priset:

 • Reguljärflyg tur och retur till Dubai
  med EMIRATES, ett av världens bästa flygbolag⁵

  inkl. hotelltransfer, flygskatt och säkerhetsavgifter
 • 5 övernattningar i dubbelrum på det 4-stjärniga drömhotellet (nationell kat.)
  TIME GRAND PLAZA ****
  inkl. 5× riklig frukostbuffé
 • VÅRT SPECIELLA TACK⁴:
  2 övernattningar i dubbelrum på den världsberömda palmön
  på det 5-stjärniga lyxhotellet
  (nationell kat.)
  DUKES THE PALM *****
  • inkl. riklig frukostbuffé
  • kostnadsfri användning av hotellets egna faciliteter:
  – stort utomhusområde med pooler
  – privat sandstrand vid hotellet
  – komplett utrustad träningslokal
 • Fantastisk utflykt “Dubais 5 landmärken“:
  • Hotellet Atlantis
  • Palmön The Palm
  • Burj Al Arab (fotostopp)
  • Dubai Marina
  • Dubai Mall
 • 24 timmars läkarjour


Dina extra tjänster

Båttur med Dubai skyline

Utflyktspaket “Upptäckare“:

Paketet innehåller dessa 3 utflykter: “Traditionell rundtur i Dubai“, “Båttur i Dubai inkl. middag“ och “Rundtur i Abu Dhabi inkl. lunch“: endast 2390,– SEK per person.

Ditt 4-stjärniga drömhotell TIME GRAND PLAZA, Dubai

Läge:

Det komfortabla 4-stjärniga hotellet ligger i hjärtat av Al Qusais i närheten av många sevärdheter.

Faciliteter:

TIME GRAND PLAZA Hotel erbjuder gästerna en modern och samtidigt lyxig inredning. Här finns en generös reception med en inbjudande lobby där ljuset flödar. De 232 rymliga rummen med gedigen inredning erbjuder högsta komfort. Det finns ett gemytligt kafé och i hotellets restaurang erbjuds både internationella rätter och specialiteter från landet. Hotellets höjdpunkt
är den uppvärmbara poolen med poolbar på hotellets takterrass.

Boende:

De komfortabla dubbelrummen är utrustade med badkar eller dusch, toalett, hårtork, te- och kaffebryggare, telefon, wi-fi, satellit-tv, safebox och A/C.

Idrott/underhållning:

För sportaktiviteter är träningslokalen öppen dygnet runt. Hotellet erbjuder dessutom bastu och ångbad. Mot avgift kan man även koppla av med en professionell massage och spabehandlingar.

Observera:

I TIME GRAND PLAZA Hotel serveras inte alkohol. Man kan självklart dricka medhavda drycker på rummen.

Ditt 5-stjärniga lyxhotell DDUKES THE PALM, Dubai

Läge:

Det moderna 5-stjärniga lyxhotellet ligger på den världsberömda palmön The Palm och kombinerar brittisk charm med kosmopolitisk lyx. Hotellet ligger på en lång sandstrand vid Persiska viken och erbjuder en härlig utsikt över Dubai Marina – det perfekta stället för att bli bortskämd.

Faciliteter:

DUKES THE PALM erbjuder förstklassig service och en fantastisk utsikt över Persiska viken. Hotellet har bland annat en cigarr- och whiskylounge samt en champagne- och telounge där du kan tillbringa en mysig fi kastund på eftermiddagen. Lyxhotellets legendariska DUKES Bar är berömd för sin martini. Två restauranger erbjuder specialiteter från världens alla hörn. Storbritanniens bästa hittar man på Great British Restaurant (GBR) som serverar unika rätter med brittiska inslag. Restaurangen Khyber har fått fl era utmärkelser och erbjuder ett stort urval av nordindiska specialiteter. Det fi nns inga liknande restauranger utanför Mumbai. Många kändisar som t.ex. Sir Paul McCartney, Richard Gere och Demi Moore har ätit där. Khyber ligger på 15e våningen med en unik 180-graders- utsikt över Dubai Marina.

Boende:

De lyxiga dubbelrummen på DUKES har en yta på mellan 27–31 m² och är utrustade med dusch/toalett, hårtork, te- och kaffebryggare, wi-fi , satellit-tv och safebox.

Idrott/underhållning:

Ifrån det supermoderna träningslokal på 14e våningen har man en härlig utsikt över Dubais stadssiluett. Dessutom finns en inomhuspool och två utomhuspooler. På stranden erbjuds fl era olika sorters vattensporter (mot en avgift).

GRATIS för dig: “De 5 landmärkena i Dubai!“

Upplev Dubais 5 mest berömda landmärken med oss. På dag 4 av vår resa har vi möjlighet att gå genom köpcentrumet Dubai Mall. Sedan åker vi vidare till det kända hotellet Burj Al Arab där vi gör ett fotostopp. I stadsdelen Dubai Marina med sina otaliga yachter och skyskrapor upplever vi Dubais lyx på nära håll. På dag 6 lär oss intressanta saker om den stora hantverkstraditionen i en smyckes- och läderverkstad och har möjlighet att köpa en personlig semestersouvenir. Därefter besöker vi den världsberömda palmön The Palm och njuter av utsikten på Dubais hisnande stadssiluett. Vi åker till hotellet Atlantis och beundrar hajarna i jätteakvariet. Ni kommer att älska Dubai!


Upplev 5-stjärnig lyx i superlativens stad!

Burj al Arab, Dubai


Allt detta erbjuder vårt utflyktspaket ”Upptäckare”

Traditionell rundtur i Dubai

Se fram emot en fascinerande utflykt med information om traditionella Dubai. Ni får uppleva det verkliga Dubai på en promenad genom det historiska området Al Fahidi. Efter en kort färd i en traditionell vattentaxi till Dubai Creeks andra sida iakttar ni hur handlarna prutar i guldsouken. Sedan besöker ni det historiska bostadsområdet Al Seef. Dubais höjdpunkter kommer att begeistra er.

Båttur Dubai inkl. middag

Låt dagen gå mot sitt slut med ett alldeles speciellt kvälls-arrangemang. Ombord på en traditionell “dhow“ njuter ni av Dubais fantastiskt upplysta skyline. Under båtturen längs med kusten serveras också middagen ombord. Njut av arabiska och internationella rätter.

Rundtur i Abu Dhabi inkl. lunch

Upplev den vackraste sidan av Abu Dhabi, en av världens rikaste städer. Ni besöker bl.a. Heritage Village, Yas Marina, Qasr al Watan och Sheikh Zayed-moskén, Arabemiratens största moské. Ni får även mat och dryck. Under lunchrasten har ni tid att smälta era intryck.

Information om landet Förenade Arabemiraten

Jämförelse av temperaturer UAE DUBAI – Stockholm

JanFebMarsAprMajJunJulAugSepOktNovDec
UAE Dubai242527323739414037353026
Stockholm-2-13915202221181151

Allmänt meddelande:

Nedan hittar du sammanfattande information. OBS! Inresebestämmelserna, det politiska läget och hälsoläget i världen kan ändras när som helst. Därför rekommenderar vi att du informerar dig innan din resa. Kolla på UD:s webbplats (www.swedenabroad.se) innan du åker på din resa.

Förenade Arabemiraten:

Förenade Arabemiraten (UAE) består av sju emirat: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaywayn, Ras al-Khaimah, Fujairah. UAE ligger vid södra delen av Persiska viken och gränsar bl.a. till Oman.

Statsskick:

Den konstitutionella monarkin Förenade Arabemiraten är en federation av sju självständiga emirat.

Huvudstad:

Abu Dhabi (ca 1,5 milj. invånare)

Religion:

Islam är statsreligion (80 procent sunniter, 16 procent shiiter). Bosatta utlänningar utövar sina religioner obehindrat (t.ex. kristendom, ej inhemska riktningar av islam, hinduism).

Språk:

Officiellt språk är arabiska. Inom affärslivet och på hotellen talar och förstår man även engelska.

Klimat:

Subtropiskt till tropiskt ökenklimat med mycket låg årsnederbörd (oftast på vintern); extremt hett och kvalmigt från maj till oktober (högsta dagstemperatur över 45°C); genomsnittlig temp. i januari 18°C, i augusti 34°C.

Lokal tid:

Centraleuropeisk tid (CET) +3 timmar. Vid europeisk sommartid är tidsskillnaden +2 timmar.

Elektricitet:

220-250 volt växelström, 50 hertz. Normalt behöver man trepoliga kontakter för elanslutning. Adaptrar finns i alla elbutiker och alla större stormarknader.

Telefon:

Förval för utlandssamtal från Sverige till UAE är 00971, från UAE till Sverige väljer man 0046 och tar bort nollan i riktnumret.

Land och människor:

På grund av islam är alkoholkonsumtionen begränsad i UAE. Särskilt i emiratet Sharjah gäller ett strängt, generellt alkoholförbud. Här erbjuds inte alkohol på några hotell, däremot serveras alkohol i de övriga emiraten. Kvinnor måste alltid täcka axlar och knän och bör inte klä sig i axelfria toppar, hotpants eller minikjol. Under fastemånaden ramadan måste man räkna med begränsningar i vardagen (t.ex. stänger restauranger utanför hotellen på dagen, myndigheter har begränsade arbetstider) och med ökad känslighet för religiösa angelägenheter och när det gäller frågor om att respektera islamiska traditioner. Det är förbjudet att äta, dricka, röka och till och med tugga tuggummi (även i fordon) offentligt från soluppgång till solnedgång även för icke-muslimer. Under den här tiden bör kvinnor helst ha diskret klädsel med långa ärmar och män låta bli att använda korta fritidskläder.
Smyckes- och läderhantverk är viktiga och i många fall hundratals år gamla beståndsdelar av den orientaliska kulturen. Därför besöker vi en smyckesfabrik och en läderaffär under vår resa. På var och en av de olika verkstäderna har du 1–2 timmar på dig att titta på konstverken och produkterna. Att pruta är en vanlig tradition i landet. Om du inte är intresserad av att köpa något accepterar dock alla försäljare ett klart nej. I gallerior och självbetjäningsbutiker prutar man inte.

Inresebestämmelser för svenska medborgare:

Svenska medborgare behöver inget visum för inresa i UAE, dock behöver passet vara giltigt minst ytterligare sex månader efter det avsedda hemresedatumet. Vid framkomst i UAE utfärdas ett kostnadsfritt visum för 90 dagar. UAE:s ambassad i Stockholm utfärdar inga viseringar för närvarande. Svenska provisoriska pass godkänns inte för inresa. Barn måste ha eget pass. ID-kort och provisoriskt ID-kort godtas inte. För medborgare i andra länder rekommenderar vi att man frågar om pass- och visumkrav, beräknad tid för att få visum samt eventuella övriga inresebestämmelser på UAE:s ambassad i Stockholm.
Observera: Innan du reser till Förenade Arabemiraten, kontrollera de visumbestämmelser som gäller för dig och se till att du har ett giltigt visum om detta krävs. Bindande inreseinformation ger ambassaden för Förenade Arabemiraten i Stockholm. Du ansvarar själv för att ansöka om och uppvisa visa som ev. krävs.
TSS Travel Service Scandinavia AS ansvarar inte för fullständighet och aktualitet av webbsidornas innehåll.

Reseledning:

De reseledarna är mycket välutbildade och kommer att informera utförligt om landet, människorna, historian, kultur etc. och bistå med råd och dåd i alla organisatoriska angelägenheter. De kommer att hjälpa till med rumstilldelningen och ser fram emot att få hälsa er välkomna på den inledande informationen. Där får du reda på allt som är värt att veta och nyttig information för genomförandet av hela resan. Det finns anledning att glädja sig: Vi har satt samman ett omväxlande program med otaliga höjdpunkter, som ger dig möjlighet att uppleva UAE:s kultur och varierade landskap och få reda på mycket om landet och människorna.

Extrapaket:

Din resa inkluderar redan många tjänster. Om du vill går det att berika semestern genom att välja extra tjänster:
Utflyktspaket “Upptäckare“: Paketet innehåller dessa 3 utflykter: “Traditionell rundtur i Dubai“, “Båttur i Dubai inkl. middag“ och “Rundtur i Abu Dhabi inkl. lunch“: endast 2390,– SEK per person.

Valuta/banker/kreditkort:

Valutan heter dirham (AED). 1 dirham = 100 fils. Kurs (oktober 2023): 1 SEK = 0,33 AED; 1 AED = 2,99 SEK.
Internationella kreditkort accepteras av hotell, biluthyrningsföretag och många affärer. Det går att ta ut kontanter i automater med PIN-kod. Resecheckar accepteras nästan överallt. Det går att växla pengar hos bankerna under öppettiderna och på hotellet. Bankernas öppettider: lör – ons kl. 8.00-15.30, to. kl. 8.00-14.00; vissa banker har även öppet kl. 16.30-18.30, fredag och lördag är helgen.

Tullföreskrifter:

Införsel av vapen, droger, falska pengar och pornografiska artiklar straffas hårt. Även titelsidor med frigjorda illustrationer kan tolkas som pornografi. Inspelade videokassetter kontrolleras ev. och beslagtas. Det är även förbjudet att införa E-cigaretter. De konfiskeras vid införsel. Om du skulle behöva mer tullinformation om införsel av varor till UAE, kontakta UAE:s ambassad direkt.
OBS! Om du har med dig varor utöver de som du fritt får ta med dig behöver du anmäla dina varor på nätet innan resan eller när du kommer till gränsen. Dina varor kan beslagtas om du inte anmäler dem. Vänligen informera dig om gällande tullbestämmelser: https://www.tullverket.se/privat/paresan/handlaiettannatland

Landspecifika säkerhetstips:

Med tanke på den allmänna situationen i Mellanösternregionen bör man även vara uppmärksam i Förenade Arabemiraten. Tänk på din säkerhet i större folksamlingar och anpassa ditt beteende till situationen. Kriminalitet: UAE är ett av de säkraste länderna i Mellanöstern med en mycket låg kriminalitetsnivå. Det går ändå inte att utesluta enstaka fickstölder t.ex. i stora köpcenter.

Särskilda straffrättsliga föreskrifter:

I UAE råder stränga islamiska moralföreställningar. Homosexualitet och utomäktenskapliga sexuella förbindelser är förbjudna och leder till fängelsestraff om polisanmälan görs. På hotell uppstår normalt sett inga svårigheter för turister när mandelar hotellrum. Enligt islamisk rätt kan det leda till böter eller fängelsestraff att visa ömsesidiga kärleksbetygelser (t.ex. kyssar, smekningar) offentligt. Därför rekommenderas att hänsyn tas till seder och bruk i UAE. Resenärer bör uppträda återhållsamt offentligt och uppträda så hänsyn tas till landets religiösa, politiska, kulturella och sociala traditioner och hålla sig borta från eventuella demonstrationer eller protester.
Även innehav och konsumtion av minsta mängder droger innebär fängelsestraff. Till och med mjuka droger som har tagits flera dagar tidigare kan fastställas med blodprover och bestraffas hårt.
Det är straffbart att fotografera/filma följande inrättningar: militäranläggningar, hamnar, flygplatser, härskarpalats, allmänna byggnader, industrianläggningar, råolje-/naturgasanläggningar. Vid överträdelser konfiskeras åtminstone kameran/filmen/chipet.

Medicinsk information:

Vaccinationsskydd: Sveriges ambassader ger information per land som riktar sig till svenska resenärer. Minst 8 veckor före resan bör du läsa ambassadens senaste reseinformation om din destination (www.swedenabroad.se). På ambassadens informationssida hittar du bl.a. lägesbilden samt hälso- och sjukvårdsinformation. Se även Folkhälsomyndighetens och Vårdguiden 1177:s hemsidor för reseråd samt rekommendationer om vaccination.

Sjukvård:

Det är förbjudet att föra in vissa vanliga mediciner eller de verksamma ämnena i dem utan recept från läkare. Ta reda på vad som gäller för dig. För införsel av läkemedel som kan betraktas som narkotiska preparat och läkemedel som av andra anledningar är kontrollerade eller narkotikaklassade i Förenade Arabemiraten, behövs det nu ett tillstånd. Du kan ansöka om tillstånd på webbplatsen till Förenade Arabemiratens hälsoministerium. Om du tvekar eller har problem med onlineansökan, rekommenderar vi att du frågar Förenade Arabemiratens ambassad i Stockholm innan resan. Tillgången till mediciner på landet kan inte alltid jämföras med Europa, i de större städerna är den dock relativt god. Även europeiska läkare är verksamma i landet. Ett tillräckligt, globalt giltigt sjukförsäkringsskydd med pålitlig hemtransport rekommenderas principiellt. Ett visst skydd brukar ingå i hemförsäkringen, hör med ditt försäkringsbolag.

Kunder måste säkerställa att deras fysiska och psykiska skick är lämpligt för den utvalda resan. De måste informera sig om den fysiska rörligheten och mentala hälsan som resan kräver.

lla uppgifter med reservation för eventuella fel datum: oktober 2023