Ditt reseprogram

Se fram emot en unik studieresa: Upplev 9 UNESCO-världsarv mellan Paris, Atlanten och Medelhavskusten. Besök magnifika Paris, slott vid Loire, historiska Bordeaux och den spektakulära fästningen Carcassonne. Flanera förbi de romerska byggnaderna i Arles och beundra påvepalatset och den berömda bron Pont Saint-Bénézet i Avignon.

Dag 1: Resa till Paris (UNESCO-världsarv)

Resa till Paris. Våra guider välkomnar oss på flygplatsen i den franska metropolen. Under en fantastisk stadsrundtur ser vi de viktigaste sevärdheterna i “Kärlekens stad“ som bl.a. katedralen Notre Dame, det världskända Eiffeltornet, Champs Elysées och den imponerande Louvren. Därefter har du möjlighet att beundra Frankrikes huvudstad ur ett speciellt perspektiv under en magisk valfri båttur på Seine. Övernattning i Paris-området.

Dag 2: Orléans & Loiredalens höjdpunkter (UNESCO-världsarv)

Vårt första stopp idag är Orléans. Där föddes Jeanne d‘Arc som även är känd som Jungfrun av Orléans. Den stora katedralen i den historiska stadskärnan är tillägnad henne. Sedan besöker vi det största och vackraste slottet i Loiredalen: Slottet i Chambord (inträde ingår). På en panoramafärd genom Loiredalen (UNESCO-världsarv) ser vi sedan de vackra slotten i Chaumont och Amboise. Därefter tar vi en promenad i Tours vars marknadstorg med sina korsvirkeshus är ett av Frankrikes vackraste. Övernattning i Tours- eller Poitiers-området.

Dag 3: Atlantkusten, La Rochelle, panoramaöverfärd med färja, halvön Médoc &
rödvinsprovning på slottet

Vi åker genom västra Frankrikes imponerande landskap till La Rochelle vid Atlanten. Staden har en av Europas vackraste medeltida hamnar. På eftermiddagen tar vi färjan från Royan till den kända halvön Médoc. Här odlas några av världens bästa viner, och vi ser fascinerande gårdar som t.ex. Château Mouton Rothschild, Château Margaux eller Château Lafite-Rothschild. Vi provsmakar några viner på rödvinsprovningen på ett slott. På kvällen kommer vi fram till världens “vinhuvudstad“ Bordeaux. Övernattning i Bordeaux-området.

Dag 4: Bordeaux (UNESCO-världsarv) & Arcachon

På förmiddagen utforskar vi Bordeaux. Stadens historiska stadskärna som även kallas för Månens hamnstad är ett UNESCO-världsarv sedan 2007. Även det moderna vinmuseet är värt ett besök. På en valfri utflykt till Arcachon kan du besöka lagunen vid Atlanten med världens största ostronodlingar. En båttur ger dig möjlighet att koppla av och njuta av det pittoreska landskapet. Övernattning i Bordeaux-området.

Dag 5: Jakobsleden, Canal du Midi & Toulouse (2× UNESCO-världsarv)

Idag lämnar vi Atlantkusten och åker österut till den lilla staden Moissac vid Jakobsleden där vi besöker klostret (inträde ingår). Vi följer pilgrimsleden (UNESCO-världsarv) och kommer fram till Toulouse. Den “rosa staden“ vid den berömda Canal du Midi (UNESCO-världsarv) anses vara en av Frankrikes vackraste städer. Staden präglas av den romantiska basilikan Saint-Sernin, torget Place du Capitole samt många palats och kloster. Om du har lust, kan du följa med på en valfri guidad stadsrundtur. Därefter har vi gott om tid att utforska staden på egen hand. Övernattning i Toulouse-området.

Dag 6: Carcassonne (UNESCO-världsarv) & Nîmes

Idag åker vi vidare mot Medelhavet. På vägen stannar vi i Carcassonne (UNESCO-världsarv). Vi tar en promenad genom den världskända fästningen som är helt omgiven av 40 torn och en stadsmur. Sedan åker vi till den gamla staden Nîmes med sina praktfulla amfiteatrar och tempel från romartiden. Efter vår promenad genom staden har vi tid att gå runt själva. Därefter rekommenderar vi dig vår valfria utflykt till den magiska Camargue. Under utflykten besöker du en tjuruppfödare och njuter bl.a. av en läcker middag. Övernattning i Arles- eller Nîmes-området.

Dag 7: Arles, Avignon & Lyon (3× UNESCO-världsarv)

På förmiddagen flanerar vi genom Arles som präglas av många romerska och romanska monument (UNESCO-världsarv). Staden blev känd genom sin mest berömda invånare, målaren Vincent van Gogh. Vi ser bl.a. amfiteatern i Arles. Sedan åker vi till Avignon. Denna ytterligare höjdpunkt på vår resa är mest känd för att ha varit påveresidens. Staden med det imponerande påvepalatset (UNESCO-världsarv) och bron Pont Saint-Bénézet är födelsestad till den populära sångerskan Mireille Mathieu. Sedan åker vi genom Rhônedalen till Lyon. Där åker vi på en kort rundtur och ser innerstaden med Place Bellecour och den historiska stadskärnan från renässanstiden (UNESCO-världsarv). Övernattning i Lyon-området.

Dag 8: Hemresa

Idag åker du med det moderna snabbtåget TGV från Lyon till flygplatsen i Paris och flyger sedan hem. Medresenärer har blivit goda vänner och många planerar att snart resa tillsammans igen.


Inklusive spektakulärt utflyktsprogram + inträden bl.a. med 9 världsarv !

Tjänsterna som är inkluderade för dig

 • Flyg tur och retur med renommerat flygbolag Air France till Paris
  inkl. hotelltransfer
 • 7 övernattningar i dubbelrum på utvalda komforthotell
  inkl. 7× fransk frukostbuffé
 • Fascinerande studieresa i vår moderna buss med luftkonditionering med Frankrikes mest berömda höjdpunkter!
  Se fram emot ett spektakulärt utflyktsprogram + inträden (enligt program), bl.a. med 9 UNESCO-världsarv:
  • Paris (världsarv)
  • Orléans (världsarv)
  • Loiredalen (världsarv)
  • Rödvinsprovning på halvön Médoc
  • La Rochelle
  • Atlantkusten
  • Bordeaux
  • Jakobsleden (världsarv)
  • Toulouse (världsarv)
  • Canal du Midi (världsarv)
  • Carcassonne (världsarv)
  • Nîmes
  • Arles (världsarv)
  • Avignon (världsarv)
  • Lyon
 • 1 panoramafärd till halvön Médoc med färja &
  1 tur med snabbtåget TGV från Lyon till Paris
 • Fackutbildade engelsktalande guider
 • 24 timmars läkarjour


Dina extra tjänster

Upptäckarpaket:

I paketet ingår en båttur på Seine i Paris, utflykten till Arcachon med båttur, en guidad stadsrundtur i Toulouse och utflykten till Camargue inkl. middag: endast 1790,– SEK per person.

Enkelrumstillägg:

1990,– SEK per person (med reservation för tillgänglighet).

Jämförelse av temperaturer

 JFMAMJJASOND
Paris67131518232524221575
Stockholm-4-13714192221181151

Läge:

Frankrike har den största ytan av alla europeiska länder och ligger i västra Europa. Frankrike rymmer landskap av mycket varierande slag, från Alpernas och Pyrenéernas bergskedjor, Loires, Rhônes och Dordognes floddalar till Côte d’Azur, Normandie och Atlantkusten.

Statsskick:

parlamentarisk demokrati med tvåkammarsystem; president Emmanuel Macron (sedan mars 2017).

Huvudstad:

Paris (ca 2,2 miljoner invånare)

Religion:

framför allt katolicism

Officiella språk:

franska

Klimat:

fyra huvudzoner: Atlantzonen – tempererat havsklimat; kontinentalzonen – stora temperaturskillnader (framför all i östra delen); Medelhavszonen – tempererat, varmt havsklimat; alpina zonen – hårt bergsklimat.

Lokal tid:

centraleuropeisk tid med sommartid, alltså ingen tidsskillnad mot Sverige.

Telefon:

För att ringa till Frankrike från Sverige slå landsnummer 0033 (+33). För samtal till Sverige slå landsnummer 0046 (+46).

Inresebestämmelser för svenska medborgare:

Innehavare av svenskt, finskt, danskt och norskt pass är viseringsfri i 90 dagar. Vid in- och utresa i Frankrike krävs giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). Observera att körkort eller vanliga id-kort/ bankkort inte är godkända resehandlingar. Frankrike är en avtalspart i Fördraget om upprättandet av Europeiska gemenskapen som 1957-12-13 lade grunderna till den fria rörligheten för personer. Inresebestämmelserna för svenska medborgare kan ändras med kort varsel och utan att UD informeras om ändringen innan. Rättsligt bindande information och vidare information om inresebestämmelserna får du endast från destinationslandets ambassad. För medborgare i andra länder rekommenderar vi att man frågar om de gällande inresebestämmelserna på Frankrikes ambassad i Stockholm: https://se.ambafrance.org/. TSS Travel Service Scandinavia AS ansvarar inte för fullständighet och aktualitet av webbsidornas innehåll. Vänligen observera att det är immigrationsmyndigheten som avgör om du får resa in i landet.

Reseledning:

De engelsktalande reseledarna är mycket välutbildade och kommer att informera utförligt om landet, människorna, historien, kultur etc. och bistå med råd och dåd i alla organisatoriska angelägenheter. De kommer att hjälpa till med rumstilldelningen och ser fram emot att få hälsa er välkomna med en välkomstdrink på den inledande informationen. Där får du reda på allt som är värt att veta och nyttig information för genomförandet av hela resan. Det finns anledning att glädja sig: Vi har satt samman ett omväxlande program med otaliga höjdpunkter, som ger dig möjlighet att uppleva Frankrikes kultur och varierade landskap och få reda på mycket om landet och människorna. Din resa inkluderar redan många tjänster. Om du vill går det att berika semestern genom att välja extra tjänster:
Upptäckarpaket: I paketet ingår en båttur på Seine i Paris, utflykten till Arcachon med båttur, en guidad stadsrundtur i Toulouse och utflykten till Camargue inkl. middag: endast 1790,– SEK per person.
Matpaket: I paketet ingår 7x riklig buffé på kvällen (3-rätters meny): endast 1690,– SEK per person.

Valuta/banker/kreditkort:

Kurs: (november 2018) 1 svensk krona (SEK) = 0,09 EUR; 1 EUR = 10,47 (SEK) Frankrike är ett EU-land och tillhör euroområdet. Frankrike har alltså euron som officiell valuta. Inköp kan betalas kontant, med de vanligaste kreditkorten och i vissa fall med bankkort. Kontanter kan tas ut med antingen kreditkort eller bankkort, och respektive bank kan kräva avgifter. Fråga din bank om det

Tullbestämmelser:

Inom EU-området får privatpersoner köpa och ta med sig varor för privat bruk i obegränsad mängd om de inte ska återförsäljas. Om du tänker resa med 10 000 euro eller mer i kontanter (eller motsvarande belopp i andra valutor) måste du anmäla beloppet hos de franska tullmyndigheterna minst fem dagar innan. Information om tullbestämmelserna för införsel av varor i Sverige finns på Tullverkets hemsida: www.tullverket.se.

Landsspecifika säkerhetstips:

Framför allt i större städer med många turister bör du se upp för fickstölder och mindre brott. Som ett allmänt reseråd gäller att pengar, pass, körkort, biljetter och andra viktiga dokument bör förvaras på ett säkert ställe (t.ex. kassaskåp i hotellet) och att endast kontanter som behövs under dagen (och bank- eller kreditkort) bör medföras. Resenärer bör hålla uppsikt över sina värdesaker på turistställen, på flygplatser (även i behörighetsområdet), i tågstationer, tunnelbanor, bussar m.m. Den 1 november 2017 införde Frankrike nya antiterrorlagar som tillåter att de franska säkerhetsmyndigheterna vidtar olika åtgärdar i kampen mot terrorism. Dessa innebär bl.a. utökade kontroller av personer och bagage i vissa områden som t.ex. i tunnelbana- och tågstationer eller vid gränsen. Vid ingångar (t.ex. museer) kan handväskor kontrolleras.

Medicinsk information:

Vaccinationer: 1177 Vårdguiden rekommenderar att du ser över ditt skydd före resan eftersom det ibland kan behövas en påfyllnadsdos av vaccin mot någon sjukdom.
Sjukvård: Ta med det Europeiska sjukförsäkringskortet. Kortet visar att du är inskriven i svensk försäkringskassa. Du har då rätt till akut sjukvård när du vistas i annat EU/EES-land. Kostnad för sjuktransport till Sverige täcks inte av kortet. Kortet beställer du hos https://www.forsakringskassan.se/privatpers/resa_arbeta_studera_eller_fa_vard_utomlands/resa_utomlands/.

Dessutom är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring eller en hemförsäkring med reseskydd innan resan påbörjas. Med giltig reseförsäkring kan du t.ex. få hjälp om du blir sjuk, skadad eller behöver sjuktransport till Sverige. Vid frågor kontakta ditt försäkringsbolag eller Försäkringskassan.

Kunder måste säkerställa att deras fysiska och psykiska skick är lämpligt för den utvalda resan. De måste informera sig om den fysiska rörligheten och mentala hälsan som resan kräver.

Alla uppgifter med reservation för eventuella fel/datum: november 2018

Förstoring: