Ditt reseprogram

På denna exklusiva studieresa till Venedig, Milano och Florens upplever du en kombination av kulturskatter och italiensk livsglädje. Beundra bl.a. Rialtobron och den världskända lagunen (UNESCO-världsarv) i Venedig, “dogens flytande stad“. Utforska renässansens huvudstad, vackra Florens, och besök Versiliakusten, Italiens mest berömda kustavsnitt, på väg till modestaden Milano. Till slut kan du njuta av det magiska landskapet på en promenad vid Comosjön och en båttur till Bellagio.

Dag 1: Resa till Italien

Välkommen till Milano, den berömda modestaden. Våra duktiga guider tar emot oss på flygplatsen. I vår moderna turistbuss åker vi genom det vackra landskapet till vårt 4-stjärniga hotell i Venedig-området: I Lido di Jesolo tillbringar vi de första 2 nätterna. Vi tar en välkomstdrink tillsammans och planerar de kommande dagarna.

Dag 2: Venedig (UNESCO-världsarv)

Idag åker vi till Punta Sabbioni. Vi tar en privatbåt till Venedig. Sagolikt vacker mellan himmel och vatten välkomnar “dogens flytande stad“ besökare från hela världen. Venedig begeistrar oss med höjdpunkter som t.ex. Markusplatsen, Rialtobron och den världskända lagunen (UNESCO-världsarv). Passa på och följ med på vår valfria stadsrundtur där du får veta mer om stadens alla sevärdheter och deras historiska bakgrund. Med en privatbåt åker vi tillbaka till Punta Sabbioni.

Dag 3: Padua

Efter frukosten åker vi till Padua vars bosättning kan spåras tillbaka till antiken. Gamla stadens livliga torg, svalgång och härliga palats hyser många magnifika arkitektoniska mästerverk. Vi börjar vår rundtur på Europas tredje största torg, Prato della Valle. Därifrån är det inte långt till den imponerande Antoniusbasilikan som tillhör Vatikanen. På torget utanför basilikan beundrar vi Donatellos ryttarstaty Gattamelata. Vi passerar Piazza della Erbe, Piazza dei Frutti och Piazza dei Signori på vägen till det berömda universitetet och Caffè Pedrocchi. Till kaféets kända gäster hörde bl.a. Giocchino Rossini och Thomas Mann. Sedan åker vi genom floden Pos delta, ett av Europas mest frodiga områden (UNESCO-världsarv). Vi korsar Apenninerna och åker till Florens. Övernattning i Florens-området.

Dag 4: Florens (UNESCO-världsarv) & Toscana

Idag åker vi till renässansens viktigaste stad: Florens. Toscanas vackra huvudstad är känd för byggnader och sevärdheter som t.ex. Baptisteriet, katedralen Santa Maria del Fiore, Palazzo Vecchio och kyrkan Orsanmichele. Stadens viktigaste höjdpunkter upplever du på vår fascinerande valfria guidade stadsrundtur. Uffizierna, ett av världens mest berömda konstmuseer, är också värt ett besök.

Dag 5: Pisa (UNESCO-världsarv) & Lucca

Idag har du möjlighet att följa med på vår härliga valfria heldagsutflykt till Pisa & Lucca. I Pisa väntar kulturskatter som t.ex. det unika lutande tornet (UNESCO-världsarv) och Piazza dei Miracoli med katedralen, dopkapellet och kyrkogården Camposanto monumentale på dig. Luccas viktigaste sevärdheter är bl.a. torgen Piazza Napoleon och Piazza San Michele samt tornet Guinigi.

Dag 6: Versiliakusten, Lunigiana & Milano

Vi åker mot Milano till den magiska Versiliakusten, Italiens mest berömda kustavsnitt. Versiliakusten är känd för sina långa sandstränder och små byar. Vår resa fortsätter genom Lunigiana, ett pittoreskt landskap med täta skogar som är känt för svamp och marmorstenbrott. Vi åker förbi Parma på vägen till Milano. Lombardiets huvudstad hyser många unika konstskatter, bl.a. den imponerande gotiska katedralen Duomo di Milano med tusentals marmorstatyer och en gyllene “madonnina“. I närheten av katedralen står det världsberömda operahuset La Scala. Ytterligare en höjdpunkt är det kända Castello Sforzesco, ett storslaget kastell från renässanstiden. Passa på och upptäck alla dessa höjdpunkter på vår valfria guidade stadsrundtur. Övernattning i Milano-området.

Dag 7: Como, Comosjön & båttur till Bellagio

Idag åker vi till Comosjön, en av Italiens vackraste sjöar. Vi börjar med att ta en promenad genom Comos pittoreska stadskärna. Vi passerar den romanska kyrkan San Fedele och går till stadshuset och den imponerande gotiska domkyrkan Cattedrale di Santa Maria Assunta. Efteråt besöker vi Piazza Cavour och hamnen vid Comosjön. Vi åker vidare till Tremezzo. Därifrån åker vi båt till Bellagio och beundrar det hisnande landskapet runt sjön. I den pittoreska lilla staden Bellagio går vi på en mysig promenad. Vi tar båten tillbaka och åker sedan vidare till Milano.

Dag 8: Hemresa

Vår oförglömliga studieresa tar slut idag. Vi har upplevt mycket och hittat nya vänner. Tillsammans åker vi till Milanos flygplats och flyger tillbaka till Sverige.


Våra utvalda 4-stjärniga hotell kommer att begeistra dig !


Inklusive spektakulärt utflyktsprogram !

Tjänsterna som är inkluderade för dig

 • Flyg tur och retur med renommerat flygbolag4 till Milano
  inklusive hotelltransfer
 • 7 övernattningar i dubbelrum på utvalda 4-stjärniga hotell (nationell kategori)
  7x italiensk frukostbuffé
 • Fascinerande studieresa i vår moderna buss med luftkonditionering med Italiens mest berömda höjdpunkter och UNESCO-världsarven !
  Se fram emot ett spektakulärt utflyktsprogram bl.a. med:
  • Milano
  • Venedig (världsarv)
  • Padua
  • Florens (världsarv)
  • Toscana
  • Versiliakusten och Lunigiana
  • Como
  • Båttur på Comosjön
  • Bellagio
 • Fackutbildade engelsktalande guider
 • 24 timmars läkarjour

4 t.ex. SAS Scandinavian Airlines, Air France eller KLM Royal Dutch Airlines med byte i Paris CDG eller Amsterdam tur och retur Milano


Dina extra tjänster

Kulturpaket:

I paketet ingår guidade stadsrundturer i Venedig, Florens och Milano samt heldagsutflykten “Pisa & Lucca“ (dag 5): endast 1500,– SEK per person.

Matpaket:

Paketet innehåller middag varje dag med internationella specialiteter: endast 1600 SEK,– per person.

Enkelrumstillägg:

1900,– SEK per person (med reservation för tillgänglighet)

Jämförelse av temperaturer

 JFMAMJJASOND
Milano481317222931302416127
Stockholm-4-13714192221181151

Läge:

I Sydeuropa på Apenninska halvön. Grannländer: Frankrike, Schweiz, Österrike, Slovenien, San Marino, Vatikanstaten.

Yta:

301 277 kvadratkilometer.

Statsskick:

Republik, parlamentarisk demokrati med tvåkammarsystem. President Sergio Mattarella är Italiens statschef sedan februari 2015. Premiärministern Paolo Gentiloni har varit landets regeringschef sedan 2016.

Huvudstad:

Rom, som har 2,7 miljoner invånare, har varit Italiens huvudstad sedan 1871.

Religion:

Framför allt katoliker, dessutom ca 1,3 miljoner muslimer, runt 550 000 protestanter, 230 000 Jehovas vittnen, 200 000 buddister, 110 000 hinduer och 40 000 judar.

Språk:

Det officiella språket är italienska. Officiellt erkända minoritetsspråk är dessutom friuliska, ladinska, tyska, slovenska, occitanska, franska, franskprovensalsk, albanska, grekiska, sardiska, katalanska och kroatiska.

Klimat:

Italiens klimat i norr är mycket olikt klimatet i syd. Klimatet i norra Italien är varierande med mycket kalla vintrar och väldigt varma somrar med hög luftfuktighet. I centrum är klimatet tempererat medan vintern alltid är mild och sommaren mycket varm och fuktig i södra Italien och på öarna.

Elektricitet:

Italien har växelström med 230 V spänning och en frekvens på 50 Hz. Eluttag motsvarar den europeiska standarden.

Lokal tid:

Hela Italien ligger i den medeleuropeiska tidszonen, man använder Greenwich Mean Time + 1 timme (GMT+1) samt sommartid.

Telefon:

För att ringa till Italien från utlandet slå först landsnummer 0039 (+39) och sedan riktnummer och abonnentnummer. För samtal till Sverige slå landsnummer 0046 (+46).

Inresebestämmelser för svenska medborgare:

Innehavare av svenskt, finskt, norskt och danskt pass är viseringsfri i 90 dagar. Vid in- och utresa i Italien krävs giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). För medborgare i andra länder rekommenderar vi att man frågar om de gällande inresebestämmelserna på Italiens ambassad i Stockholm.
TSS Travel Service Scandinavia AS ansvarar inte för fullständighet och aktualitet av webbsidornas innehåll.

Reseledning:

De engelsktalande reseledarna är mycket välutbildade och kommer att informera utförligt om landet, människorna, historian, kulturen etc. och bistå med råd och dåd i alla organisatoriska angelägenheter. De kommer att hjälpa till med rumstilldelningen och ser fram emot att få hälsa er välkomna med en välkomstdrink på den inledande informationen. Där får du reda på allt som är värt att veta och nyttig information för genomförandet av hela resan. Det finns anledning att glädja sig: Vi har satt samman ett omväxlande program med otaliga höjdpunkter, som ger dig möjlighet att uppleva Italiens kultur och varierade landskap och få reda på mycket om landet och människorna. Din resa inkluderar redan många tjänster. Om du vill går det att berika semestern genom att välja extra tjänster:

Matpaket: Paketet innehåller middag varje dag med internationella specialiteter: endast 1600 SEK,– per person.

Kulturpaket: I paketet ingår guidade stadsrundturer i Venedig, Florens och Milano samt heldagsutflykten “Pisa & Lucca“ (dag 5): endast 1500,– SEK per person.

Valuta:

Euron har varit Italiens officiella valuta sedan 2001. Kurs: (november 2018) 1 svensk krona (SEK) = 0,09 EUR; 1 EUR = 10,40 (SEK).

Banker/kreditkort:

Inköp kan betalas antingen kontant eller med de vanligaste kreditkorten. Detta betalningssystem är vanligt i italienska affärer. Affärens ingång märks oftast med symboler för de accepterade kreditkorten. Vid betalning med kreditkort krävs legitimation. På banker finns det möjlighet att lösa in resecheckar (i dollar eller euro). Du kan även ta ut kontanter från bankomater med kontokort. Respektive bank kan dock i vissa fall kräva höga avgifter. I Italien är kontant betalning över 1000 € (ca 9271,– SEK) inte möjlig. Belopp över 1000 € kan endast betalas med kreditkort, bankkort eller banktransfer.

Tullföreskrifter:

Inom EU-området får privatpersoner köpa och ta med sig varor för privat bruk i obegränsad mängd om de inte ska återförsäljas. Mer information på: www.regeringen.se/sb/d/1475. Information om tullbestämmelserna för införsel av varor i Sverige finns på Tullverkets webbsida: www.tullverket.se.

Säkerhetstips:

Brottslighet: Framför allt i större städer bör du se upp för fickstölder och mindre brott. Det förekommer fall av bedrägeri där turister distraheras (t.ex. knuffas etc.) och bestjäls sedan av en medbrottsling. Därför gäller som för alla semesterresor: Medför bara det du verkligen behöver när du är ute. Större mängder kontanter och originalresehandlingar bör lämnas i kassaskåpet i hotellet. Medför endast säkra kreditkort (med PINkod). Ta med kopior av dina dokument på resan. Som alternativ kan du spara filer i ditt privata mailkonto för att kunna hämta fram dem i hela världen. För att förhindra stöld ifrån motorcyklar, bär inte väskor eller kameror mot gatusidan när du går på promenad.

Medicinsk information:

Vaccinationer: 1177 Vårdguiden rekommenderar att du ser över ditt skydd före resan eftersom det ibland kan behövas en påfyllnadsdos av vaccin mot någon sjukdom.
Sjukvård: Vid eventuell sjukdom, personskada eller annan oväntad händelse är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring eller en hemförsäkring med reseskydd innan resan påbörjas. Med giltig reseförsäkring kan du få hjälp om du blir sjuk, skadad eller behöver sjuktransport till Sverige. Medför pass/nationellt IDkort och EU:s sjukvårdskort. Vänd dig till allmänt sjukhus, akutvården. Den allmänna sjukvården är gratis. Vid frågor kontakta ditt försäkringsbolag eller Försäkringskassan.

Kunder måste säkerställa att deras fysiska och psykiska skick är lämpligt för den utvalda resan. De måste informera sig om den fysiska rörligheten och mentala hälsan som resan kräver.

Alla uppgifter med reservation för eventuella fel/datum: november 2018

Förstoring: