Ditt reseprogram

Tack vare våra erfarenheter och många begeistrade resenärers tips presenterar vi dig en av skandinavernas mest populära långresor. Se fram emot Niagarafallen & Kanadas 11 mest berömda höjdpunkter!

Dag 1: Resa till Toronto

Resa till Toronto. Våra trevliga och kompetenta engelsktalande guider tar emot oss på flygplatsen. Tillsammans åker vi i bussen till vårt moderna hotell i Toronto-området.

Dag 2: Toronto & Brockville

En stad med många höjdpunkter! Idag utforskar vi härliga Toronto på en stadsrundtur i bussen. Toronto är en av landets viktigaste metropoler. Först ser vi CN Tower, stadens kännemärke. Med en höjd på 553 meter är det ett av världens högsta tv-torn. Vi åker vidare och passerar bl.a. Skydome Stadium, Torontos finans- och modekvarter samt Yonge Street, stadens huvudgata med många affärer och restauranger. Ytterligare höjdpunkter är Chinatown, St. Lawrence Market, den imponerande parlamentsbyggnaden och det livliga hamnkvarteret Queen‘s Quay. Sedan passerar vi Torontos renommerade universitet, ett av världens 20 största universitet. Därefter lämnar vi metropolen och åker till Brockville där vi tillbringar natten.

Dag 3: Thousand Islands nationalpark & traditionell indianby

Idag lämnar vi Brockville. I närheten ligger den berömda Thousand Islands nationalpark. Parken är ett UNESCO-biosfärområde som består av många vackra öar och klippor. Genom denna skärgården åker otaliga båtar. Det är sagolikt! Idag har du möjlighet att följa med på en unik valfri utflykt till en traditionell indianby. Där får du uppleva indianernas historia, kultur och livsstil på nära håll. Kvällen kompletteras med en mysig middag med typiska indianska rätter. Vi tillbringar natten i Québec-området.

Dag 4: Québec (UNESCO-världsarv), Montmorencyfallen, Sainte-Anne-de-Beaupré
& ”sugar shacks“

Idag utforskar vi Québec. Den livliga metropolen är känd för den välbevarade Gamla stan och dess stadsmur som är ett UNESCO-världsarv. På vår stadsrundtur ser vi bl.a. utsiktspunkten Dufferinterrassen, den stora parken Plaines d’Abraham, parlamentsbyggnaden från 1800-talet och lyxhotellet Fairmont Le Château Frontenac. Vi åker vidare till Place Royale, den äldsta franska bosättningen, och till kyrkan Notre-Dame-des-Victoires. Dagens nästa höjdpunkt är Montmorencyfallen. De forsande vattenfallen är en oförglömlig upplevelse och ett härligt fotomotiv! Sedan leder vår resa till Sainte-Anne-de-Beaupré, en av Nordamerikas mest besökta vallfärdsorter. Gillar du sötsaker? På eftermiddagen har du möjlighet att följa med på en valfri spännande utflykt till ”sugar shacks“. Där får du veta hur den världsberömda kanadensiska lönnsirapen produceras och äter en läcker middag med livemusik och traditionella rätter från Québec. Till efterrätt får du smaka en unik godsak: ”maple taffy on snow“. Det blir en läcker överraskning! Övernattning i Québec-området.

Dag 5: Montréal

Montréal, staden med hundratals kyrktorn, fängslar besökare med sin franska charm. Vi åker på en mysig stadsrundtur i staden som ligger på en ö i Saint Lawrencefloden. Några av Montréals höjdpunkter är Gamla stan, den underjordiska gallerian Underground City med sitt 32 km långa tunnelsystem och Place Jacques-Cartier. Därifrån har man en fantastisk utsikt över berget Mont Royal, stadens namngivare. Dessutom ser vi den världsberömda katedralen Notre-Dame de Montréal, ett gotiskt mästerverk. Ytterligare höjdpunkter är katedralen
Marie-Reine-du-Monde, öarna Île Sainte-Hélène och Île Notre-Dame, Saint Lawrencefloden och idrottsarenan Stade Olympique, som byggdes när Montréal arrangerade de olympiska sommarspelen 1976. Arenans unika 175 meter höga torn är verkligen sevärt. Övernattning i Montréal-området.

Dag 6: Ottawa (UNESCO-världsarv)

Vi börjar vårt besök i Ottawa med att åka på en intressant guidad tur på 2 timmar. Kanadas huvudstad har kända museer och en kultur som präglas av ursprungsbefolkningen och de brittiska stadsgrundarna. På turen ser vi bl.a. parlamentsbyggnaden, Sparks Street och Rideau Hall, stadens största officiella residens. Naturligtvis ser vi även UNESCO-världsarv Rideaukanalen som sammanbinder staden med Kingston. Canada Science and Technology Museum och National Gallery of Canada är också mycket sevärda. Sedan tillbringar vi natten i Ottawa-området.

Dag 7: Algonquins provinspark

Den världskända provinsparken Algonquin är ett paradis för
naturälskare. I Ontarios äldsta och största naturpark med en yta på 7 700 km2 upplever vi Kanadas vackra natur med glittrande sjöar, brusande vattenfall, djupa lönn- och tallskogar, höga klippor och vilda djur. Med lite tur kan vi se svartbjörnar och älgar i sin naturliga miljö. Vi besöker informationscentret som öppnades 1993, 100 år efter att parken grundades. Där får vi veta mycket om parken och dess djur- och växtliv. Övernattning i Huntsville.

Dag 8: Niagarafallen, vinregionen Ontario & Niagara-on-the-Lake

Idag ser vi fram emot alla Kanadaresors absoluta höjdpunkt: de berömda Niagarafallen, Nordamerikas största vattenfall. De otroliga mängderna av forsande vatten fascinerar alla besökare. Nerför detta 54 meter höga enastående naturfenomen faller varje minut 155 miljoner liter vatten. Du får njuta av den underbara panoramautsikten och har sedan gott om egentid. Förutom de mäktiga vattenfallen kan du beskåda två vattenkraftverk där energi utvinns ur strömmande vatten. Vi lämnar denna fantastiska kuliss och åker förbi Ontarios frukt- och vinodlingar till den pittoreska lilla staden Niagara-on-the-Lake. Den första huvudstaden till den före detta brittiska kolonin Övre Kanada har en mycket spännande historia. Dessutom är regionen kring Niagara-on-the-Lake en internationellt viktig vinregion som är känd framför allt för sitt mycket goda isvin. Övernattning i Niagara Falls.

Dag 9 – 10: Hemresa

Idag säger vi hej då. Vi har upplevt mycket och hittat nya vänner. Efter transferen till flygplatsen reser vi hem till Sverige. Vi kommer fram på dag 10.


Våra utvalda hotell kommer att begeistra dig !


Inklusive spektakulärt utflyktsprogram
bl.a. med Kanadas 12 mest berömda höjdpunkter !

Tjänsterna som är inkluderade för dig

 • Reguljärflyg tur och retur med renommerat flygbolag4 till Toronto
  inkl. hotelltransfer
 • 8 övernattningar i dubbelrum på utvalda och komfortabla hotell
  8× lätt kanadensisk frukost
 • Fascinerande studieresa i vår moderna resebuss med luftkonditionering med Niagarafallen & Kanadas 11 mest berömda höjdpunkter. Se fram emot ett spektakulärt utflyktsprogram, bl.a. med:
  • Toronto
  • Brockville
  • Québec
  • Gamla stan i Québec (världsarv)
  • Rideaukanalen i Ottawa (världsarv)
  • Sainte-Anne-de-Beaupré
  • Montréal
  • Ottawa
  • Montmorencyfallen
  • Algonquins provinspark
  • vinregionen Ontario
  • Niagarafallen
 • Kvalificerad, engelsktalande guide på studieresan
 • 24 timmars läkarjour

4 t.ex. Icelandair (Islands största flygbolag), Air Canada (Kanadas största flygbolag, medlem i Star Alliance – världens största flygbolagsallians) i vissa fall med byte i Rejkjavik 


Dina extra tjänster

Kultur- & matpaket:

Paketet innehåller komfortabel halvpension, d.v.s. 6× middag samt utflykten ”Indianby inkl. guidad tur och middag“ och utflykten ”sugar shacks med livemusik, guidad tur och middag“: endast 1990,– SEK per person.

Enkelrumstillägg: 3900,– SEK per person (med reservation för tillgänglighet)

Jämförelse av temperaturer

 JFMAMJJASOND
Ottawa-6-32101825262620135-2
Stockholm -2-13815202120171051

Statsskick:

Federalistisk konstitutionell monarki, parlament med två kammare; (underhus / House of Commons: 338 ledamöter; senat: 105 ledamöter); parlamentariskt regeringssystem med majoritetsvalsystem (direktmandat). Statsöverhuvudet är drottning Elizabeth II. Regeringschefen är premiärminister Justin Trudeau.

Huvudstad:

Ottawa (provinsen Ontario), 934243 eller 1323783 invånare (storstadsområdet Ottawa-Gatineau, provinserna Ontario och Quebéc)

Religion:

kristendom (67,3 %), islam (3,2 %), judendom (1,0 %), hinduism (1,5 %), buddhism (1,1 %), sikhism (1,4 %), utan religion (23,9 %)

Språk:

engelska | franska

Klimat:

Kontinentalklimat med kalla, långa vintrar och mycket varma somrar; havsklimat i kustprovinserna

Lokal tid:

Tidsskillnaden mot Sverige är därför -6 timme året runt.

Electricitet:

Nätspänningen är 120 V, 60 Hz. Du behöver en adapter och en spänningsomvandlare för Kanada. På grund av frekvensskillnaden bör du vara särskilt försiktig med vissa enheter.

Telefon:

För att ringa till Kanada från utlandet slå först landsnummer 001 (+1) och sedan riktnummer och abonnentnummer. För samtal till Sverige slå landsnummer 0046 (+46).

Land och människor:

För tjänster tillkommer skatter/dricks till de angivna priserna. Generellt är merkostnaderna på plats ungefär lika höga som i Schweiz. På restaurangen dricksar man 15–20 % av beloppet på notan, dock inte mindre än 10 %. När du får notan, kontrollera om 15 % serviceavgift redan är inräknade. Då behöver man inte dricksa extra. Som dricks rekommenderas 3 CAD/dag till busschauffören och 5 CAD/dag till guiden.

Inresebestämmelser för svenska medborgare:

Svenska medborgare behöver ingen visering för inresa till Kanada. För att kunna flyga till Kanada behöver svenska medborgare den elektroniska resehandlingen eTA (Electronic Travel Authorization). Ansökan görs på nätet: www.cic.gc.ca. Ansökan kostar 7 CAD (ca 50 SEK). Vänligen ansök om din eTA minst två veckor innan flygets avgång. Ditt pass måste vara giltigt under hela din vistelse. Säkerhetsrutinerna på flygplatsen är strikt. Den kanadensiska flygsäkerhetsmyndigheten Canadian Air Transport Security Authority (http://www.catsa.gc.ca/) informerar om gällande bestämmelser på sin hemsida.

För medborgare i andra länder rekommenderar vi att man frågar om pass- och visumkrav, beräknad tid för att få visum samt eventuella övriga inresebestämmelser på Kanadas ambassad. Det är ditt ansvar att ansöka om och ta fram de visum som eventuellt behövs. TSS Travel Service Scandinavia AS ansvarar inte för fullständighet och aktualitet av webbsidornas innehåll.

Reseledning:

De reseledarna är mycket välutbildade och kommer att informera utförligt om landet, människorna, historian, kultur etc. och bistå med råd och dåd i alla organisatoriska angelägenheter. De kommer att hjälpa till med rumstilldelningen och ser fram emot att få hälsa er välkomna på den inledande informationen. Där får du reda på allt som är värt att veta och nyttig information för genomförandet av hela resan. Det finns anledning att glädja sig: Vi har satt samman ett omväxlande program med otaliga höjdpunkter, som ger dig möjlighet att uppleva Kanadas kultur och varierade landskap och få reda på mycket om landet och människorna.

Extrapaket:

Din resa inkluderar redan många tjänster. Om du vill går det att berika semestern genom att välja extra tjänster:

Kultur- & matpaket: Paketet innehåller komfortabel halvpension, d.v.s. 6× middag samt utflykten ”Indianby inkl. guidad tur och middag“ och utflykten ”sugar shacks med livemusik, guidad tur och middag“: endast 1990,– SEK per person.

Upptäckarpaket: Paketet innehåller ett besök av CN Tower, båttur Thousand Islands nationalpark, båttur Niagarafallen och vin tur / vinprovning: endast 1390,- SEK per person.

Valuta/banker/kreditkort:

Valutan är kanadensisk dollar (CAD). 1 CAD = 100 cent. Kurs (juni 2019): 1 SEK = 0,14 CAD;
1 CAD = 7,13 SEK.
Gängse kreditkort från VISA, MasterCard, Diners Club och American Express accepteras i stort sett överallt. Oftast kan man även betala med betalkort från Maestro eller Cirrus. Kolla i förväg vilka avgifta som tillkommer. OBS! Resenärer som vill använda sitt bankkort för att betala och ta ut kontanter utomlands bör fråga sin bank innan resan om kortet går att använda. Pengar kan växlas på banker, officiella kreditinstitut och växelkontor. Även affärer, hotell och restauranger kan växla pengar, men de brukar erbjuda en sämre kurs. Öppettider banker: mån – fre kl. 9.00 – 16.00 / 17.00.

Tullföreskrifter:

Införsel: 1,1 liter spritdryck, 1,5 liter vin, 8 liter öl i flaskor/ burkar (måste deklareras till tullmyndigheten) och 200 cigaretter är tullfria. Utländska valutor: Utländska valutor motsvarande 10000 CAD eller mer måste deklareras till tullmyndigheten. Livsmedel får inte föras in (inga äpplen, bananer m.m.). Pornografiskt material och hatpropaganda får inte föras in. Utländska valutor motsvarande 10000 CAD eller mer måste deklareras till tullmyndigheten vid inresan. Vapen som införs måste deklareras till tullmyndigheten. Vidare information om införsel av varor får du från destinationslandets ambassad. Endast där får du rättsligt bindande information. Information om tullbestämmelserna för införsel av varor i Sverige finns på Tullverkets webbsida: www.tullverket.se.

Landspecifika säkerhetstips:

Vi rekommenderar att du gör en kopia på ditt pass innan resan och medför den separat. Ifall du tappar bort ditt pass, behöver du kopia för att anmäla förlusten till den kanadensiska polisen.

Särskilda straffrättsliga föreskrifter:

I Kanada är det förbjudet att dricka alkohol på allmän plats. På kanadensiska helgdagar råder det alkoholförbud på campingplatser och i national-/provinsparker. Det är förbjudet att röka i och utanför offentliga byggnader, allmänna kommunikationsmedel, gallerior, restauranger, barer m.fl.

Medicinsk information:

I maj börjar säsongen för West Nile-feber i Kanada och i grannlandet USA. Virussjukdomen liknar influensa och sprids framför allt av nattaktiva myggor. I vissa fall leder sjukdomen till allvarliga komplikationer och ibland även till döden. Framför allt äldre personer och personer med försvagat immunförsvar bör skydda sig mot myggbett.
Vaccinationer: 1177 Vårdguiden rekommenderar att du ser över ditt vaccinationsskydd före resan och kompletterar det om det behövs (http://www.1177.se). Det kan vara bra att vara vaccinerad mot mässling och rabies.

Sjukvård:

Da sanitära och hygieniska förhållanden motsvarar i stort sett läget i Sverige. Vid behov kontakta en „walk-in clinic“, och vid ett medicinskt nödfall besök akutmottagningen i ett sjukhus. Behandlingar är dock dyra och oftast krävs betalning i förväg (med undantag för första hjälpen och livshotande tillstånd). En sjukförsäkring som täcker Kanada och medförande av ett kreditkort med ett högt maximalt betalningsbelopp rekommenderas därför bestämt. Kranvatten är drickbart, dock innehåller det mycket klor. Utbudet av läkemedel är bra i Kanada. Receptbelagda läkemedel kan hämtas ut med kanadensiskt recept. Hållbara svenska specialläkemedel kan medföras i nödvändiga mängder tillsammans med ett recept.
Kunder måste säkerställa att deras fysiska och psykiska skick är lämpligt för den utvalda resan. De måste informera sig om den fysiska rörligheten och mentala hälsan som resan kräver.

Alla uppgifter med reservation för eventuella fel/datum: juli 2020

kundenstimmen_schweden

“Våra förväntningar uppfylldes till 100 procent. Vi är mycket nöjda och ska rekommendera er till våra vänner och bekanta.“

Marianne D., resenär, 29.10.2017³


3 TSS Travel Service Scandinavia AS och RSD Reise Service Deutschland ingår i en europeisk reseföretagskoncern som arrangerar resor för resenärer från ett flertal europeiska länder. Observera: Undersökningen har genomförts med resenärer som reste med RSD och med TSS Travel Service Scandinavia AS år 2018/2019. Kommentarerna kommer från kunder som har rest med vår företagskoncern.

Förstoring: