Rekommendation av resor Europa Asien Amerika Afrika

Viktigt meddelande angående coronakrisen från Analena Barnick Ledare TSS-kundservice

Kära TSS-kund,

Mitt namn är Analena Barnick och jag är Ledare TSS-kundservice. I nuläget befinner vi alla oss i en aldrig tidigare skådad undantagssituation, därför vill jag ge er lite information om TSS och våra resor.

Ni känner oss som pålitlig arrangör för studieresor som erbjuder er ett fullständigt paket som omfattar flyg, transfer, hotell, sevärdheter och mycket mer. I en sådan krissituation har vi naturligtvis ett alldeles speciellt ansvar som vi tar helt och hållet.

Vad har vi gjort under de senaste veckorna?

Det som är viktigast för oss är att skydda våra gäster och medarbetare. Därför har vi ställt in samtliga resor flera veckor i förväg, med längre varsel än vad lagen kräver.

Med undantag för några enstaka gäster som fortfarande sitter i karantän, har vi flugit hem alla våra gäster med specialflyg. Vi gjorde detta på egen bekostnad och innan regeringen krävde det.

Gäster som hade blivit strandsatta utomlands på grund av inställda flyg och gränsstängningar enligt myndigheternas order, fick boende och mat på våra hotell på vår bekostnad och togs hand om av våra guider dygnet runt. Vår telefonservice är fortfarande tillgänglig, även om många av våra medarbetare jobbar hemifrån, så att de är skyddade.

Vi informerar våra gäster utförligt och i tid om resor som måste ställas in i nuläget. Ni behöver alltså inte göra någonting. Vi tar automatiskt hand om allt ni behöver. Och det är också viktigt att påpeka att vi som stor arrangör för studieresor med flera hundra medarbetare och över 2 miljoner resenärer i vår företagsgrupp har en bra och stabil ekonomi. Detta kommer att hjälpa oss att ta oss genom krisen. Ändå är detta läge en stor utmaning, framför allt för researrangörer. Omsättningen minskade med 100 % över en natt.

Många arrangörer har varit tvungna att spendera tiotals miljoner för att flyga hem gäster med specialflyg och för att stå för utökade kostnader för boende och mat. Och även de fasta kostnaderna står kvar utan att vi kan förvänta oss några som helst intäkter de närmaste veckorna.

Därför ber vi er att hjälpa oss med er solidaritet.

Avboka inte era bokade resor, utan omboka till ett senare datum om ni har möjlighet. Våra kundtjänstmedarbetare hjälper er gärna att hitta ett alternativt datum till hösten eller nästa vår. I det aktuella läget skulle det vara enormt hjälpsamt för alla researrangörer om ni inte avbokar. Tack för att ni tar hänsyn till oss när ni fattar ert beslut.

I nuläget är det viktigaste att vi alla håller oss friska. Tillsammans kan vi klara den här krisen för att sedan åter kunna utforska denna underbara värld.

Vi har i många år haft den stora glädjen att organisera era resor under årets härligaste tid. Vi hoppas att vi får fortsätta göra detta åt er.

Tack för ert förtroende, och håll er friska!

Analena Barnick
Ledare TSS-kundservice